5 dolog, amit mindenkinek tudnia kellene, aki hajvasalót használ: trükkök és tippek

Zabolai Margit
Írta: ,

A hajvasaló az a hajformázó eszköz, ami általában még azokat is maga mellé állítja, akik egyébként hajat szárítani sem szeretnek. Sokoldalúan használható, kézre álló kis eszköz, de ha tudod is, hogy mit és miért csinálsz vele, akkor még elégedettebb leszel!

Hajvasaló annyiféle hosszban és szélességben kapható, hogy ember legyen a talpán, aki mindent felismeri, néhány alapvetést mégis érdemes tisztázni, hogy a hajadnak megfelelő formázót válassz. A mini vasalók nem csak utazáshoz kényelmesek, a rövid pixie fazonokat is egyszerűbb formázni velük.

A hajvasaló szélessége pedig egyrészt a haj hosszával, másrészt a textúrájával áll összefüggésben: minél hosszabb, illetve vastagabb szálú a hajad, annál szélesebb fejű hajvasalókat érdemes keresned.

Milyen legyen a bevonat? Kép forrása: society19.com

A hajvasalók borítása, azaz az a felület, ami a hajaddal érintkezik, szintén többféle lehet. A kerámia fej előnye, hogy egyenletesen eloszlatja a hőt, így kisebb az esélye, hogy megégeted a hajadat.

A titánium gyorsabban melegszik fel, és gyorsabban is adja le a hőt, így rövidebb ideig kell a hajadhoz érintened. Ha jól használod, gyengédebb, mint a kerámia, de ha túl sokáig a hajadon hagyod, könnyebben égeti meg a szálakat.

A turmalin bevonat a hajadat fényesebbé teszi, és a többi bevonathoz képest a „szöszösödésre” is kevésbé teszi hajlamossá, azaz a szálak nem fognak kimeredezni a frizurádból.