5 trükk, amit tudnod kell, ha hajvasalót használsz

Zabolai Margit
Írta: ,

A hajvasaló az a hajformázó eszköz, ami általában még azokat is maga mellé állítja, akik egyébként hajat szárítani sem szeretnek. Sokoldalúan használható, kézre álló kis eszköz, de ha tudod is, hogy mit és miért csinálsz vele, akkor még elégedettebb leszel!

Milyen legyen a bevonat? Kép forrása: society19.com

A hajvasalók borítása, azaz az a felület, ami a hajaddal érintkezik, szintén többféle lehet. A kerámia fej előnye, hogy egyenletesen eloszlatja a hőt, így kisebb az esélye, hogy megégeted a hajadat.

A titánium gyorsabban melegszik fel, és gyorsabban is adja le a hőt, így rövidebb ideig kell a hajadhoz érintened. Ha jól használod, gyengédebb, mint a kerámia, de ha túl sokáig a hajadon hagyod, könnyebben égeti meg a szálakat.

A turmalin bevonat a hajadat fényesebbé teszi, és a többi bevonathoz képest a „szöszösödésre” is kevésbé teszi hajlamossá, azaz a szálak nem fognak kimeredezni a frizurádból.

A haj ugyanolyan könnyen kaphat lángra, mint a papír, a károsodásához pedig már ennél jóval kisebb hő is elegendő.

Ha meg szeretnéd őrizni a szálak épségét, akkor soha nem szabadna 185 foknál magasabbra állítanod a hajvasalód hőmérsékletét, és még ebben az esetben is nagyon fontos, hogy használj hő ellen védő permetet a hajadon.

Ha a frizurád puha, lágy szálú és gyenge, akkor még ennél is alacsonyabb hőmérsékletet érdemes választani, nagyjából 160 fok körül. Nedves hajon soha, semmilyen körülmények között ne használd a hajvasalódat!

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv