A legszebb őszi hajszínek 2014-re: a lenszőkétől a gazdag csokoládéig

Zabolai Margit
Írta: ,

A nyári strandolás, meg persze a sok napfény után ősszel szinte mindenkinek van egy időpontja a fodrásznál, hogy a kifakult tincsek felfrissüljenek. Ha nem is gondolkodsz nagy változáson, a legszebb őszi hajszíneket akkor is érdemes végiglapozni, hiszen akár csak egy árnyalatnyi különbség is ragyogóvá teheti a megjelenésedet, vagy trendi őszi színbe fordíthatja a nyári frizurádat. A szín kiválasztásakor persze mindig kérd ki a fodrászod véleményét is, hiszen bár mindegyik árnyalat gyönyörű, csak akkor fognak igazán jól állni, ha illenek a bőröd és a szemed színéhez is.

Lenszőke

A lágy, természetes, nőies lenszőke egyszerre modern és bájos, elegáns, mégis egy kis melegséget csempész a népszerű szőke színbe, hiszen olyan, mintha mindig csillogna rajta a napfény.

Nem véletlen, hogy ez az árnyalat a sztárok körében is népszerű, újabban például Taylor Swift is így viseli a haját, és az árnyalat remekül illik hamvas bőréhez, és kiemeli szemei kékjét, illetve az ajkai pirosságát, amit amúgy is szívesen hangsúlyoz.

(Képünkön Taylor Schilling viseli.)

Bronde

A bronde az angol brown, azaz barna, és blonde, azaz szőke szavak összevonásából keletkezett, és egy nagyon természetes, de annál élénkebb, élettelibb árnyalatot, a szőke és a barna egyesülését jelenti.

A divatszakma szerint az árnyalatot Gisele Bundchen modell fedezte fel még 2007-ben – már ha egy hajszín esetében lehet felfedezésről beszélni – és a népszerűsége azóta is töretlen.

Jó hír, hogy a szőkésbarna hajszín egyébként is kifejezetten gyakori Európában, így ha neked is ilyen van, ez az árnyalat legfeljebb egy kis gazdagságod és fényt ad a hajad természetes színének, és szinte biztosan jól fog állni.

(Képünkön Jessica Alba viseli.)