5+1 hajszárítási trükk, hogy csodás legyen a frizurád

Kovács Andrea
Írta: ,
5+1 hajszárítási trükk, hogy csodás legyen a frizurád

Biztosan neked is ismerősek azok a napok, amikor egyszerűen csak nem akarnak úgy állni a tincseid, ahogy szeretnéd. Ilyenkor jobb, ha egy laza copfot készítesz és nem is erőlködsz, de a mindennapokban azért fontos, hogy ha tökéletes eredményt szeretnél, akkor már a hajszárításkor is odafigyelj. Ez ugyanis sokat dob azon, hogy utána mennyire lesz tartós, rugalmas vagy egészséges a hajad.

Adj neki időt! Kép forrása: redbookmag.com

Ha mégis hajszárítóval szárítod a hajad, akkor sem szabad nagyon elsietni a dolgot, a tökéletes hatás érdekében nem árt, ha rászánod a megfelelő időt.

A legjobb, ha az elején egy kicsit átfújod az egész hajad egy alacsonyabb hőmérséklettel, majd tincsenként feltűzöd, és körkefével folyamatosan haladsz alulról a fejed teteje irányába.

Tipp: A hajformázás – azaz a vasalás, a göndörítés, ha még szükség van rá – csak akkor következzen, ha már teljesen kihűlt a hajad.

Ismerd a hajtípusodat

Nincs egy konkrét recept arra vonatkozóan, hogy hogyan tudod gyönyörűen megszárítani a hajad úgy, hogy sokáig úgy álljon, ahogy szeretnéd.

Ahhoz, hogy a legtökéletesebb hatást érd el – mintha csak most léptél volna ki egy fodrászszalonból, fontos, hogy ismerd a hajad és azt, hogy mit szeret, és mi az, amit inkább érdemes elkerülni.

Ha hullámos a hajad, akkor érdemes több kondicionálót használni, ha pedig vékonyszálú és egyenes, akkor minél kevesebb termék kerüljön rá, nehogy elnehezedjenek a hajtövek.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba