A hajritkulás megelőzése és kezelése

Sándor Alexandra
Írta: ,
A hajritkulás megelőzése és kezelése
Hajkoronád veled együtt változik. A negyedik iksz betöltése után lassanként azt tapasztalhatod, hogy veszít a volumenéből és a dússágából. Kutatások szerint a nők fele ötven éves korára jelentős ritkulásról számol be. Mit tehetsz ez ellen?
Köszönj el a stressztől!
A hirtelen jelentkező hajritkulás a szervezet késleltetett reakciója is lehet valamilyen sorsfordító eseményre, melynek feldolgozása nem volt könnyű számodra. A stressz szó szerint sokkolja a hajhagymákat, így azok nyugvó állapotba kerülnek.
Ne ess pánikba: az állapot nem maradandó, mivel az „alvó” hajhagymák életciklusának lejártával új hajszál növekednek majd. Olyan feszültségkezelési technikák segítségével, mint a meditáció, a jóga vagy a relaxáció, megelőzheted a bajt.
Egyél jól!
Az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozás a külsődön is meglátszik. Amennyiben kevés fehérjét, B-vitamint és vasat fogyasztasz, a hajad fogja megsínyleni. A zsírban gazdag étkezés ugyanakkor az érelmeszesedés kockázatának növelése mellett gátolja a hajhagymák vérellátását is.
Élvezd inkább a gyümölcsök, a zöldségek, a tejtermékek és a teljes kiőrlésű gabona ízét! Akár táplálék-kiegészítő szedését is megfontolhatod, ha úgy érzed, a hajadnak gyorssegélyre van szüksége.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!