Hajregenerálás otthon és a fodrásznál

Lafferton Annamária
Írta: ,
Hajregenerálás otthon és a fodrásznál

A leggyakoribb károsodások, amikkel manapság szembesülnek a fodrászok, főleg különféle roncsolások eredményei. Gyakoriak a sprőd, megégetett hajszálak, de a száraz fejbőr is mindennapos eset. Nézzük, mit tudnak kezdeni a problémákkal a fodrászszalonban, és mit tehetünk mi magunk, otthon!

Mitől károsodik a haj?

Ahhoz, hogy elkerülhessük a különféle hajproblémákat, mindenképpen mellőznünk kell a drasztikus beavatkozásokat, illetve ajánlatos ügyelnünk a megfelelő ápolásra.

Vegyszert vegyszerre sose halmozzunk, kerüljük a túl gyakori festést, szőkítést, főleg, ha otthon próbálkozunk. Feltétlenül óvjuk a hajunkat, semmiképpen se használjuk túl magas hőfokon és túl gyakran a különféle hajformázókat. 

A megfelelő beszárítási technikának köszönhetően nem csupán esztétikus látványt nyújt majd a frizuránk, általa azt is elkerülhetjük, hogy túl hosszú ideig tegyük ki hőhatásnak a szálakat.

Ha tanácstalanok vagyunk, mindenképpen kérjünk segítséget a fodrászunktól, aki nem csupán a helyes mozdulatokra világíthat rá, hanem testhezálló termékeket (pl. hővédőket) és megfelelő eszközöket is javasolhat számunkra.

Miért veszélyes az otthoni festés?

A hajkárosító szokások igen jelentős részét az említett hőhatások teszik ki, talán éppen emiatt sokan nem fordítanak kellő figyelmet az otthoni hajfestés hasonlóan ártalmas rutinjára.

A fodrászok egybehangzó véleménye szerint mindenképpen ajánlatos szakemberrel végeztetni a hajfestést, hiszen mégiscsak komoly vegyszerekről beszélünk, amik helytelen használat mellett katasztrófát okozhatnak.

Hacsak nem fekete hajfestéket használunk, inkább mellőzük az otthoni festést, mert laikusként sem a megfelelő termékekhez nem fogunk hozzájutni, sem a vágyott színárnyalatot nem fogjuk elérni.


Egy is segítség: 6 tipp, hogy a festett haj még tovább ragyogjon


Aki nem teheti meg a rendszeres szalonbeli hajfestést, az kérdezze meg a fodrászát, hol, illetve pontosan milyen színkóddal tudná beszerezni a számára ideális hajfestéket.

A használathoz kérjünk részletes utasítást is, legfeljebb így tudunk otthon megfelelő eredményt elérni. 

Fókuszban

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton

Csak olyat ajándékozz, amit magadra is kennél! 7 fantasztikus növényi alapú kozmetikum karácsonyra

Tündököljön otthonod is a legjobb formájában!