Hajnövesztés mindenáron, a leggyorsabban – Te is erre vágysz?

Lafferton Annamária
Írta: ,
Hajnövesztés mindenáron, a leggyorsabban – Te is erre vágysz?

A Lafferton Fodrászat idei felmérésből kiderült, hogy a nők elégedettsége arányos hajuk hosszával – nem csoda, mostanában leginkább az igazán méretes fürtök hódítanak. A divat miatt azonban sokan igyekeznek mindent megtenni azért, hogy feltűnően hosszúak legyenek a tincseik… Te is köztük vagy? Akkor nem árt, ha óvatosan hozod meg a komolyabb döntéseket!

Kártékony praktikák Kép forrása: prettydesigns.com

Ha minden vágyad a hosszú haj, hajlamos lehetsz rá, hogy túl sokat vasalgasd, hiszen ilyenkor minden egyes centi számít. Ez a hasznosnak tűnő praktika semmi esetre sem tesz jót a frizurádnak, sőt a növesztés szempontjából éppen gátló tényező lehet.

Amikor már úgy érzed, sehogy sem tud tovább nőni a hajad, bár évek óta nem vágattad, egy centivel sem lett hosszabb, akkor valószínűleg azt gondolod, hogy te csak idáig tudtad megnöveszteni a tincseidet. Ez azonban tévhit!

Ha egészséges a hajad, akkor bármilyen hosszt el tudsz érni, mégpedig természetes formában. Azonban, ha nem mész el frissítő vágásra, túl sokat fested, vasalod, hőkezeled, a hajszálaid nagyon könnyen megtörhetnek.

Akkor érezheted úgy, hogy semmivel sem lett hosszabb a hajad, ha a károsító tényezők miatt több törik vissza a szálaidból, mint amennyi nőni tud. 

Amellett, hogy a hajhagymáidnak extrém súlyt kell elbírniuk, maguk a hajhosszabbítási technikák is károsak rájuk nézve.

Gyűrűzésnél pl.

fognak egy apró gyűrűt, amivel rászorítják a póthajat a saját tincsedre, ami azonban így megtörik – ha nem elég feszesen fognák rá a gyűrűt, akkor nem lenne tartós a frizurád.

A hőillesztés hasonló, bár ott gyűrű nincs, a póthajat viszont szó szerint hozzáolvasztják a hajszálaidhoz. Képzeld csak el, milyen hatással van ez a frizurádra akkor, ha a póthaj jelentős részt műanyagból áll!

A legfőbb gond az, hogy mindez a hajtövek közvetlen közelében történik, tehát a hajszálaid éppen ott lesznek a legmegviseltebbek, ahol egyébként jó eséllyel nem törnének meg.

Minden egyes újravarrásnál, frissítésnél a póthajat visszateszik a hajtöveidhez, tehát csak idő kérdése, a saját hajszálaid meddig bírják a megpróbáltatást.