Hajnövesztés mindenáron – Te is erre vágysz?

Írta: ,

A Lafferton Fodrászat idei felmérésből kiderült, hogy a nők elégedettsége arányos hajuk hosszával – nem csoda, mostanában leginkább az igazán méretes fürtök hódítanak. A divat miatt azonban sokan igyekeznek mindent megtenni azért, hogy feltűnően hosszúak legyenek a tincseik… Te is köztük vagy? Akkor nem árt, ha óvatosan hozod meg a komolyabb döntéseket!

Kártékony praktikák Kép forrása: prettydesigns.com

1/5 Kártékony praktikák

Ha minden vágyad a hosszú haj, hajlamos lehetsz rá, hogy túl sokat vasalgasd, hiszen ilyenkor minden egyes centi számít. Ez a hasznosnak tűnő praktika semmi esetre sem tesz jót a frizurádnak, sőt a növesztés szempontjából éppen gátló tényező lehet.

Amikor már úgy érzed, sehogy sem tud tovább nőni a hajad, bár évek óta nem vágattad, egy centivel sem lett hosszabb, akkor valószínűleg azt gondolod, hogy te csak idáig tudtad megnöveszteni a tincseidet. Ez azonban tévhit!

Ha egészséges a hajad, akkor bármilyen hosszt el tudsz érni, mégpedig természetes formában. Azonban, ha nem mész el frissítő vágásra, túl sokat fested, vasalod, hőkezeled, a hajszálaid nagyon könnyen megtörhetnek.

Akkor érezheted úgy, hogy semmivel sem lett hosszabb a hajad, ha a károsító tényezők miatt több törik vissza a szálaidból, mint amennyi nőni tud. 

Ha nem nő, jöhet a hajhosszabbítás? Kép forrása: dailymakeover.com

2/5 Ha nem nő, jöhet a hajhosszabbítás?

Óva kell intenünk mindenkit a hajhosszabbítás lehetőségétől, és az alábbiakban azt is eláruljuk, hogy miért. Sajnos jellemző, hogy akkor fordulsz ehhez az alternatívához, ha már csaknem minden praktikát kipróbáltál, és mégis úgy érzed, nem nő a hajad, esetleg képtelen vagy várni.

Az mindenesetre biztos, hogy a gyűrűzés, a hőillesztés, a felvarrás, de még a csomózás is nagyon káros. Miért? Az első és legfontosabb veszély, hogy amikor egy-egy kisebb hajtincsedre póthajat raknak, akkor azok a hajhagymák máris sokkal nagyobb súlyt kénytelenek tartani, mint amit eredetileg szükséges.

Mivel az ideális súly sokszorosát kell elbírniuk, minden esély megvan rá, hogy záros időn belül kihullanak.

További gond, hogy a póthajak már szálanként is nehezebbek a saját hajadnál (főleg, ha műanyagra épülnek), így a veszély fokozódik.

3/5 Túlságosan rizikós technikák

Amellett, hogy a hajhagymáidnak extrém súlyt kell elbírniuk, maguk a hajhosszabbítási technikák is károsak rájuk nézve.

Gyűrűzésnél pl. fognak egy apró gyűrűt, amivel rászorítják a póthajat a saját tincsedre, ami azonban így megtörik – ha nem elég feszesen fognák rá a gyűrűt, akkor nem lenne tartós a frizurád.

A hőillesztés hasonló, bár ott gyűrű nincs, a póthajat viszont szó szerint hozzáolvasztják a hajszálaidhoz. Képzeld csak el, milyen hatással van ez a frizurádra akkor, ha a póthaj jelentős részt műanyagból áll!

A legfőbb gond az, hogy mindez a hajtövek közvetlen közelében történik, tehát a hajszálaid éppen ott lesznek a legmegviseltebbek, ahol egyébként jó eséllyel nem törnének meg.

Minden egyes újravarrásnál, frissítésnél a póthajat visszateszik a hajtöveidhez, tehát csak idő kérdése, a saját hajszálaid meddig bírják a megpróbáltatást.

Mire figyelj, ha nem lehet lebeszélni? Kép forrása: elle.com

4/5 Mire figyelj, ha nem lehet lebeszélni?

Amennyiben semmilyen formában nem tudunk lebeszélni a hajhosszabbításról, úgy nagyon ügyelj rá, hogy megfelelő tapasztalattal és hírnévvel bíró szakemberhez fordulj.

Nézd meg a referenciáit, érdeklődj a korábbi vendégektől, és alaposan nyisd ki a pénztárcádat.

A megfelelő munkát meg kell fizetned, akárcsak a minőségi póthajat.

Utóbbin semmiképpen se spórolj, hiszen mint írtuk, a műanyag, rossz minőségű póthaj nem csupán az illesztés során okozhat katasztrofális következményeket, hanem hosszútávon is jóval kártékonyabb.

Természetes haj vásárlása esetén könnyebben találsz a te hajszálaidhoz hasonló minőségű tincseket, de ugyanolyan sosem lesz a hosszabbítás, mint a te frizurád.

Hosszútávon jobban teszed, ha a természetes hajnövesztési praktikákra támaszkodsz, alkalomra pedig válassz inkább ideiglenes póthajat, egy jó fodrász ugyanis tökéletesen tud bánni vele.

 

Lafferton Fodrászatok

5/5 Lafferton Fodrászatok

Ha nem csak olvasni szeretnél a tökéletes frizurákról, hanem szeretnél végre egy igazán Hozzád illőt, akkor gyere el Magyarország első elrontott frizurák helyrehozására specializálódott fodrászatába, és legyen tökéletes frizurád már holnaptól!

 

Lafferton Fodrászat online bejelentkezés

www.facebook.com/Lafferton.Fodraszat 

Lafferton Fodrászat Buda

1111 Budapest, XI. kerület,

Vak Bottyán u. 2. +36 (70) 635 1428

Lafferton Fodrászat Pest

1067 Budapest,

VI. kerület, Szondi u. 16. +36 (70) 602 5303