Hajnövesztés mindenáron – Te is erre vágysz?

Lafferton Annamária
Írta: ,
Hajnövesztés mindenáron – Te is erre vágysz?

A Lafferton Fodrászat idei felmérésből kiderült, hogy a nők elégedettsége arányos hajuk hosszával – nem csoda, mostanában leginkább az igazán méretes fürtök hódítanak. A divat miatt azonban sokan igyekeznek mindent megtenni azért, hogy feltűnően hosszúak legyenek a tincseik… Te is köztük vagy? Akkor nem árt, ha óvatosan hozod meg a komolyabb döntéseket!

Kártékony praktikák Kép forrása: prettydesigns.com

Ha minden vágyad a hosszú haj, hajlamos lehetsz rá, hogy túl sokat vasalgasd, hiszen ilyenkor minden egyes centi számít. Ez a hasznosnak tűnő praktika semmi esetre sem tesz jót a frizurádnak, sőt a növesztés szempontjából éppen gátló tényező lehet.

Amikor már úgy érzed, sehogy sem tud tovább nőni a hajad, bár évek óta nem vágattad, egy centivel sem lett hosszabb, akkor valószínűleg azt gondolod, hogy te csak idáig tudtad megnöveszteni a tincseidet. Ez azonban tévhit!

Ha egészséges a hajad, akkor bármilyen hosszt el tudsz érni, mégpedig természetes formában. Azonban, ha nem mész el frissítő vágásra, túl sokat fested, vasalod, hőkezeled, a hajszálaid nagyon könnyen megtörhetnek.

Akkor érezheted úgy, hogy semmivel sem lett hosszabb a hajad, ha a károsító tényezők miatt több törik vissza a szálaidból, mint amennyi nőni tud. 

Ha nem nő, jöhet a hajhosszabbítás? Kép forrása: dailymakeover.com

Óva kell intenünk mindenkit a hajhosszabbítás lehetőségétől, és az alábbiakban azt is eláruljuk, hogy miért. Sajnos jellemző, hogy akkor fordulsz ehhez az alternatívához, ha már csaknem minden praktikát kipróbáltál, és mégis úgy érzed, nem nő a hajad, esetleg képtelen vagy várni.

Az mindenesetre biztos, hogy a gyűrűzés, a hőillesztés, a felvarrás, de még a csomózás is nagyon káros. Miért? Az első és legfontosabb veszély, hogy amikor egy-egy kisebb hajtincsedre póthajat raknak, akkor azok a hajhagymák máris sokkal nagyobb súlyt kénytelenek tartani, mint amit eredetileg szükséges.

Mivel az ideális súly sokszorosát kell elbírniuk, minden esély megvan rá, hogy záros időn belül kihullanak.

További gond, hogy a póthajak már szálanként is nehezebbek a saját hajadnál (főleg, ha műanyagra épülnek), így a veszély fokozódik.

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján