Hajmosás lépésről lépésre, ha hajhullással küzdesz

Sándor Alexandra
Írta: ,

„Vizez, samponoz, leöblít, ismétel, szárít. A hajmosás a világ egyik legegyszerűbb dolga, nincs rajta mit magyarázni” – gondolhatod cikkünk címének láttán. Pedig ha tudnád, mennyit árthatsz a tincseidnek, ha nem megfelelő körültekintéssel jársz el! Hajhullás esetén különösen oda kell figyelned…

Nedvesítsd óvatosan!

Rengetegen elkövetik azt a hibát, hogy a nagy rohanás közepette nem hagyják kellően átnevesedni a hajukat a tisztítás első szakaszában.

Márpedig a félig száraz tincsek nem képesek felvenni a samponban rejlő tápanyagokat, ráadásul nehezebben képződik hab, ami azt jelenti, hogy a sikerhez sokkal erősebb dörzsölés kell.

A durva érintés pedig a legutolsó dolog, amire hajhullás esetén a fejbőrödnek szüksége van!

Persze, a tincseid hosszától és dússágától is függ, mennyit javasolt a zuhany alatt állnod a megfelelő nedvességtartalom eléréséért, ám általánosságban elmondható, hogy két perc – tehát ha magadban elszámolsz 120-ig – valószínűleg elég.

Takarékossági szempontból is szerencsés, ha ezt követően elzárod a vizet, és csak utána nyúlsz a samponért.

Habosítás a megfelelő samponnal

Nem feltétlenül szerencsés beérned a legegyszerűbb fajtával, hiszen hajhullás esetén olyan termékre van szükséged, ami némi „extrát” is tartalmaz.

Keress természetes növényi olajokat rejtő készítményeket – olyanokat például, amelyekben például levendula-, rozmaring- vagy gerániumolaj van.

Ezek ugyanis gazdagon táplálják a fejbőrt és a hajat, amivel hozzájárulnak, hogy visszaálljon a szálak normális életciklusa.


Meglepő! 7 dolog, amit még senki sem mondott a samponodról


Ha biztosra szeretnél menni, keress olyan sampont, amit kifejezetten hajhullás ellen fejlesztettek ki, illetve nézz utána az interneten, milyen típusúak közül tudsz választani.

A samponozást egyébként mindennapi hajmosás mellett nem muszáj kétszer elvégezni, elég a tincseket egyszer átöblíteni.