Hajhullás, töredezett haj? 3 +1 tipp, amivel nyáron is életre keltheted a hajad

Írta: ,

Akárcsak a Hair című ikonikussá vált musical is karakterei, mind imádjuk, mikor hajunk pont jól áll, fényes és egészséges. Az erős nyári napsugárzás, az úszás után törülközővel való átdörzsölés, és a meleg miatt felkötve hordott frizura mind kellemetlen fizikai hatások hajunk számára, amik miatt könnyebben töredezhet, hullhat – a kémiai hatásokról, mint a sós tengervíz vagy a medence klóros vize, nem is beszélve. Annak érdekében, hogy a jó időben se kelljen hajad állapota miatt aggódnod, összeszedtük Neked, mivel védheted és erősítheted hajkoronád, hogy bírja a nyári kiképzést!

1. Tipp – Csak gyengéden!

Melegben összekötjük, felkontyoljuk, majd beugrunk a medence klóros vizébe, ezután átdörzsöljük törölközővel, még vizesen kifésüljük, hogy szépen száradjon meg a napon, vagy hajszárítóval gyorsan átfújjuk, végül feldobjuk a kedvenc kalapunkat. Ezt az igénybevételt a legtöbbünk haja nem teszi zsebre, és töredezni, hullani kezdhet a nyári hónapok alatt. Bánj egy kicsit gyengédebben hajaddal, hajgumi helyett inkább használj csatot, a törölközővel csak itasd fel róla a vizet a dörzsölés helyett! Azért is hálás lesz a hajad és a fejbőröd is, ha a sós vagy klóros vizet rögtön kiöblíted belőle, miután megmártóztál.

2. Tipp – Nagyanyáink módszereivel az egyszerű hatékonyságért

Sokunkkal megesett már, hogy állunk tanácstalanul a drogéria egész falát megtöltő hajápolási készítményei előtt, és a több tucatnyi sampon, balzsam, hővédő és miegyéb közül azt sem tudjuk, melyiket válasszuk. Végül az lesz a nyertes, amelyiket amúgy is használni szoktuk, vagy a doboza alapján azt gondoljuk, talán működik, de ki tudja. Érdemes kipróbálni természetes megoldásokat is, mint a kamillás öblítést a haj szép fényéért. A ricinusolaj hajtövekbe történő bedörzsölése pedig a növekedést serkenti. A tojásos - olíva olajos hajpakolástól pedig mesésen selymes lehet a hajad!

3. Tipp – Mikor a hasadra gondolsz, gondolj a hajadra is!

A megfelelő ételek fogyasztásával tudatosan, belülről erősíthetjük hajunkat, az által, hogy minden szükséges tápanyagot biztosítasz a növekedéséhez és megerősödéséhez. Fehérjében és vasban gazdag ételek fogyasztásával gyorsíthatjuk növekedését. A hüvelyesek, mint a bab, lencse, borsó bőséges fehérjeforrások, érdemes őket beiktatni heti étrendünkbe. A lazac és a lenmag pedig értékes Omega-3 zsírsavat tartalmaznak, mely nem csak hajunk, de agyi folyamataink egészségében is nagy szerepet játszik. Bizonyos esetekben pedig vitaminok, ásványi anyagok pótlásával szépíthetjük hajkoronánkat.  A teljes kiőrlésű gabonákkal például vasat, különböző B-vitaminokat vihetünk be szervezetünkbe. És ami talán keveseknek jut eszébe: répával a szép hajért! A látásunk mellett a hajkoronára is igen jó hatással van ez az édes ropogtatnivaló. A bikini-szezonban pedig sem utolsó szempont, hogy gyorsan telítettségérzetet ad, és kevés benne a kalória!

+1 Tipp – Vízben oldódó egészség

Az élettel teli haj építésében a Schüssler-féle biokémiás rendszer 11. sója van segítségedre. A Nr. 11 Silicea D12 kúra rendkívül egyszerű. Napi 3x1 tablettát másfél liter buborékmentes vízben feloldva, és a nap végéig elkortyolgatva, 3 hónapos kúraként ajánlott alkalmazni. A „szépség sójának” segítségével belülről erősítheted erős és egészséges hajadat! Az egész napra elosztott bevitel pedig kiegyensúlyozottabb felszívódást biztosíthat. A megfelelő ásványi sók pótlásával nem csak külső szépségedért, de egészséged megőrzéséért is sokat tehetsz!