A hajhullás 8 leggyakoribb oka - Neked mi okozza?

Sándor Alexandra
Írta: ,
A hajhullás 8 leggyakoribb oka - Neked mi okozza?

Kép forrása: unsplash

Bármilyen frizuráról van szó, hajad jóval többet jelent holmi fehérje- és rosttömegnél. Az önkifejezés, a megjelenés szerves részeként komoly problémát jelent, ha ritkulni kezd. Ráadásul az esztétikai gond többnyire egészségügyi bajt jelez!

Szülés „mellékhatása” Kép forrása: unsplash

Sok nő tapasztal hajhullást a várandósság után és a szülést követő napokban. Ilyenkor ugyanis magas azon hormonok szintje, melyek megvédenék a nyugvó fázisban lévő szálakat. Rengetegen számolnak be arról, hogy a babával egy időben egész tincsek is távoznak, de ez teljesen normális: a szervezet két éven belül teljesen regenerálódik.

Amikor a hajhullásod okait keresed, mindig gondold végig a folyadékfogyasztásod és az étrended! Ha ugyanis nem viszel elegendő vitamint, ásványi anyagot, fehérjét valamint folyadékot a testedbe, egyszerűen nem táplálod megfelelően a fürtöket. A túl sok stressz pedig szintén kiváltó tényező lehet.

Változatos okok Kép forrása: unsplash.com

A női hajhullásért megközelítőleg 30 féle egészségügyi probléma és néhány életmódbeli tényező tehető felelőssé. Sok esetben nem sikerül egy bizonyos kiváltót megállapítani.

Az orvosok általában pajzsmirigy- és hormon-vizsgálatot javasolnak legelőször. Az ok feltérképezése és célzott kezelése után a haj többnyire visszanő.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba