Milyen hajhossz illik a legjobban az arcodhoz? Segítünk!

Írta: ,

Odáig vagy a pixie hajért, de nem vagy benne biztos, hogy passzol hozzád? Rövidebb a hajad, de szívesen lenövesztenéd, csak tartasz a végeredménytől? Szerencsére az arcformád nagy segítség abban, hogy megtaláld a számodra tökéletes hajhosszt, hiszen vannak olyan frizurák, amelyek ez alapján csodálatosan állnak, de olyanok is, amiket megéri inkább kerülni. Segítünk eldönteni, milyen frizurát válassz!

Ha a homlokod szélessége kisebb, mint az orcáidé, az állad pedig kerek, valószínűleg ovális arcformád van. Ez egy igazán szerencsés arcforma, hiszen viszonylag sok fazon jól áll hozzá.

A lehető legjobb választás egy félhosszú frizura, ami a válladig, kicsit a vállad alá ér. Ha hosszabb hajra vágysz, érdemes lazán hullámosítanod, mert a túl egyenes frizura még jobban megnyújtja az arcformádat.

Az A-vonalú, long bob frizura pedig akkor ideális a számodra, ha rövidebb, váll fölé érő hajra vágysz.

Ez a néhány frizura a három igazi telitalálat, de ezen kívül szinte bármit kipróbálhatsz ezzel az arcformával, a kivétel a nagyon rövidre, tüsire nyírt haj.

A kerek arc hossza és szélessége közel azonos, telt orcák és kerek, telt áll jellemzi.

Ha ilyen az arcformád, akkor érdemes kerülnöd a középválasztékot, viszont az aszimmetrikus formák nagyon jól állnak neked!

Ilyen lehet egy oldalválasztékos lob, ha váll fölé érő fazonról álmodozol, vagy a szintén oldalt elválasztott, fokozatos, váll alá érő, hosszú frizura is. Ha copfot viselsz, azt is érdemes oldalra kötnöd, és egy tincset szabadon hagyni a másik oldalon.

Amit érdemes kerülnöd, mert még jobban szélesíti az arcod, az a pixie frizura, a teli frufrus bob, de a félhosszú, hullámos haj sem a legideálisabb a számodra.