5 szuper tipp a hő nélküli hajgöndörítésre

Írta: ,

A haj a nőiesség szimbóluma. Felmérések szerint a férfiak jelentősebb része a haj színét és formáját meghatározónak tartja párválasztás során. Sokan elismerik, hogy előnyben részesítenek egy bizonyos színű hajtípust, másoknál a frizura hosszán van a hangsúly. A hullámos haj nyitott, rugalmas személyiségről árulkodik. Alapvető igazság, hogy akit egyenes hajjal áldott meg a sors, az hullámokat szeretne, aki göndör hajat kapott, az pedig szögegyenes frizuráról álmodik. Jó hír az előbbieknek, hogy nem kell órákig ülni a fodrásznál, vagyonokat otthagyni és vegyszerekkel küzdeni a szépségért. Léteznek bevált praktikák, melyekkel bájos hullámokat varázsolhatunk magunknak akár egy éjszaka alatt is.

Harisnya trükk Kép forrása: jessakae.com

Az egyik legkényelmesebb éjszakai hajgöndörítő megoldás a harisnya trükk. A puha harisnya nem teszi kényelmetlenné az alvást és a hajat sem töri el. A módszert azok találták ki, akik félnek a forró hajvasalótól és ódzkodnak a kényelmetlen csavaróktól.

A felszaladt, megunt harisnyákat körülbelül 10-15 cm-es csíkokra vágjuk, majd egy nedves, szépen kifésült tincset tekerünk rá. Ezt követően a harisnyára kötünk egy csomót és hagyjuk így megszáradni a hajat. A legtermészetesebb és leginkább hajbarát megoldás, ha reggelig így marad.

Másnap reggel a tincsek vastagságától függően vad loknikkal vagy natúr hullámokkal indíthatjuk a napot. Harisnya hiányában zoknikkal is próbálkozhatsz.

Hajpántra tekert tincsek Kép forrása: femalemag.com.my

A harisnyát másként is felhasználhatjuk göndörítés céljára. Ez esetben az egyik szárát félbe vágjuk és átkötjük a fejünkön, mint egy hajpántot.

A hajat tincsenként, a frufrutól indulva, a pánt alatt, kívülről befelé rátekerjük a harisnyára. Miután megszáradtak a hajszálak, leengedve hullámos hajat kapunk.

Ha délután vagy este szeretnénk divatos frizurát varázsolni magunknak, és már nincs sok időnk, akkor a megmosott hajra kevés habot vagy waxot tehetünk és így szárítsuk meg langyos levegővel.