7 tipikus göndörítési hiba, ami miatt félresikerülnek a loknik

Szabó Erzsébet
Írta: ,
7 tipikus göndörítési hiba, ami miatt félresikerülnek a loknik

Régóta áhítozol csodás, loknis fürtökre, de akárhányszor nekifogsz a göndörítő folyamatnak, mindig csalódás a vége? Ha kirúgja a hajad a hullámokat, vagy egyszerűen nem tudsz olyan formát alkotni, amivel elégedett lennél, akkor figyelj, mert lehet, hogy épp ezeket a hibákat követed el!

Nem megfelelő termékeket veszel Kép forrása: areademulher.com

Ahhoz, hogy elérd a csodásan tincses eredményt, muszáj lesz beszerezned egy jó minőségű hajsütővasat.

Manapság már vásárolhatsz olyanokat, amik sokkal kevésbé károsítják a hajszálaidat, de még ezeket sem használhatod minden nap! Gondolj bele, amikor a fém hozzáér a bőrödhöz, megéget: ezzel szemben a hajszálakat másodperceken keresztül éri a hőhatás.

Bár nem feltétlenül lesz azonnal roncsolt a hajad, hosszútávon nem fogsz tudni látványos eredményt elérni, ha a szálak töredeznek, szárazak, össze-vissza állnak és jól láthatóan hiányzik belőlük a nedvesség. Szóval: minőségi eszköz és hővédő használata minden egyes hajgöndörítéshez!

Nem vagy óvatos a szárítással Kép forrása: bloglovin.com

Az első lépés a megfelelő ápolás és védelem mellett a hajszárítás. Ezzel sokan el is követik az első hibát, ugyanis szög egyenesre szárítják a hajukat, amit aztán megpróbálnak teljesen göndörré varázsolni. Amellett, hogy ezzel duplán károsítod a hajszálaidat, még meg is nehezíted a saját dolgodat. Akkor mi a megoldás?

A körkefét ezúttal felejtsd el, és inkább szabadon, a hajszárítót a fejedtől messze tartva szárítsd meg a hajadat.

Hajszárítás közben inkább ne fésülködj, erre csak akkor keríts sort, ha már a göndörítés következik (akkor már viszont teljesen száraz legyen az összes tincsed), hiszen a hajsütővas használatához fontos, hogy ne találj gubancokat a frizurádban. Ez a technika megfelelő lesz számodra, ha egészséges és ápolt a hajad, továbbá rendszeresen hidratálod.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!