Ha ezt az 5 videót láttad, bármilyen hajfonatot el tudsz készíteni!

Bodnár Alexa
Írta: ,
Ha ezt az 5 videót láttad, bármilyen hajfonatot el tudsz készíteni!

Ha rajongsz a fonott frizurákért, de eddig még nem sikerült egyedül elkészítened ezeket, vagy nem úgy sikerültek, ahogy szeretted volna, akkor sem kell még lemondanod arról, hogy egyszer te fonod majd magadnak tökéletesre a hajadat. Van ugyanis néhány igazán szuper tutorial videó, amelyek segítségével csodaszép frizurákat varázsolhatsz magadnak. Kiválogattuk neked ezekből a legjobbakat, 5 szuper fonási technikához!

Parketta vagy francia fonás

Az egyik legismertebb fonat a parketta, amelynek lényege, hogy fonás közben folyamatosan veszel fel plusz tincseket a hajadból, és a végén az egészet belefonod a kész frizurába. A francia fonat egy és két copfos változatban is jól néz ki, készülhet csak a tarkódig, de akár a tarkódtól is fonhatod felfelé, hogy egy kontyban végződjön, ha már eléggé gyakorlott vagy.

Ebben a tutorial videóban azt is láthatod, hogy érdemes kifésülni a fonat előtt a hajadat, és hogyan választhatsz le szép, egyenletes szekciókat a hajadból a frizurához.

Holland fonás

A holland fonat egy kicsit a francia fonás fordítottja, hiszen a technika nagyjából abban különbözik, hogy a felvett, plusz hajtincseket nem felülről, hanem alulról keresztezed. Ahogy a francia, úgy a holland fonatból is készíthetsz egy vagy több copfot, és nagyon trendi az a frizura is, ami a fejtetőig egy francia fonat, onnan pedig egy copf vagy egy konty.

Ebben a videóban ugyan nem magának készíti a hölgy a fonatot, de ha már a francia fonás jól megy, akkor magadnak is meg tudod majd csinálni.

Halszálka fonás

Ez a fonás klasszikusan az, amit ha látsz máson, akkor azt gondolod róla, hogy nagyon bonyolult módon készülhet, és te biztos nem tudod majd magadnak így befonni a hajad, pedig a valóság az, hogy ez az egyik legegyszerűbb, ám látványos frizura, ha belelesel egyszer a technikájába.

Ehhez a frizurához alapvetően két részre kell szedned a hajadat, majd ezekből kisebb tincseket leválasztanod, amit a másik tincshez kell keresztezve hozzáfognod, ahogy ebben a videóban is látod. A frizura jól néz ki hátul is, egy copfban, de a legjobban oldalra fonva néz ki.

Koszorú fonás

Nem mondjuk, hogy minden nap készíts magadnak koszorú fonatot, hiszen nem éppen a legegyszerűbb frizura, és nem is a leghétköznapibb. De különlegesebb alkalmakra, esetleg egy buliba csodaszép lehet, ezért nem árt megtanulnod. Ebben a videóban tényleg nagyon részletesen megmutatják, hogyan készítheted el, így biztosan sikerülni fog. Virágokkal, csatokkal díszítheted, ha elkészült, de önmagában is nagyon szép!

Vízesés fonat

Hoztunk neked egy különlegesebb, kevésbé ismert technikát is, a vízesés fonatot, amelynél a hajad tulajdonképpen kibontva marad, csak kap egy szép pántot. Természetesen ha a hajfürtjeidből copfot, kontyot vagy egyéb fonatot készítenél, azzal is tud működni ez a frizura. Ebben a videóban csak az egyik oldalra fonnak vízesés fonatot, de nyugodtan elkészítheted a frizurád mindkét oldalát így.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba