Két szuper látványos hajfonat lépésről-lépésre

Írta: ,

A hajfonatok néhány éve mindent elsöprő sikerrel robbantak be újra a köztudatba, és még mindig erősen tartják magukat mind az alkalmi, mind a hétköznapi viseletet illetően. De hogyan készítsd el magadnak az alábbi frizurákat?

Fonott hajpánt - első lépések

1/4 Fonott hajpánt - első lépések

Az első frizura elkészítéséhez válaszd el közepén a hajadat, és a bal oldalon fogj meg egy megközelítőleg tíz centi széles részt.

Ezt a tincset válaszd három egyforma részre, majd kezdd el fonni.

Az első néhány átfordítás után a jobbról eső tincshez fogj hozzá néhány hajszálat az arcod mellől, tehát haladj egyszerű parkettafonással egészen a tarkód vonaláig.

Amennyiben a füledet is óvatosan megkerülted és végigértél a kijelölt vonalon, rögzítsd a fonatodat egy hullámcsattal.

Úgy tűzd el a hajadat, hogy se a fonat vége, se a hullámcsat ne látszódjon ki a szabadon engedett szálak alól. 

Fonott hajpánt - végső simítások

2/4 Fonott hajpánt - végső simítások

Már jöhet is a másik tincs! Fejed jobb oldalán szintén ugyanúgy kell eljárnod, ahogy a bal felén tetted.

Egészen a tarkód vonaláig fond be a hajadat, azonban ezúttal a füled mögötti részt tűzd hozzá a fejed hátsó részéhez, hogy a fonat szépen, egyenletesen ívelhessen lefelé.

Ezt követően már egyszerűbb a dolgod, ugyanis a parkettafonás helyett hagyományos fonattal kell továbbhaladnod, még legalább tizenöt-húsz centi hosszan fogd össze a tincseidet.

Végül rögzítsd egy vékony hajgumival a frizurádat, majd igazgasd meg a szabadon hagyott szálakat, hogy azok szépen aláomolhassanak.

Ennek a megoldásnak köszönhetően az egyik oldalon eltűnik a befont tincs a frizurádban, míg a másikon végig lehet követni, így egyedi, aszimmetrikus hatást érhetsz el. Egyébként nem aranyszabály, hogy így kell eljárnod, a változatosság jegyében nyugodtan variáld a két megoldást

Átívelő vízesés hajfonat - első lépések

3/4 Átívelő vízesés hajfonat - első lépések

Amennyire bonyolultnak tűnik az alábbi igazán különleges technika, szerencsére annyira egyszerű a kivitelezése.

Első lépésben középen válaszd el a hajadat és fogj meg három egészen apró tincset, majd használd a klasszikus fonási technikát: tedd a bal oldali tincset a jobb fölé, majd vidd a jobb oldali tincset a fonat közepére, végül a bal oldali tincset tedd a fonat közepére.

Ezt követően jön a csavar: a jobb oldali tincset cseréld le egy teljesen újra, amit frissen veszel hozzá a frizurádhoz a kiengedett részből.

Engedd el a bal szálat és vegyél fel egy újat, amit helyezz a középső tincs fölé.

A vízesésre emlékeztető hatást mindig a fonás közben eleresztett tincsek hozzák létre.

Bár elsőre bonyolultnak tűnhet a leírás, ha elkezded követni lépésről lépésre a folyamatot, akkor pár mozdulat után egészen magától értetődő lesz a technika. 

Átívelő vízesés hajfonat - végső simítások

4/4 Átívelő vízesés hajfonat - végső simítások

Amennyiben begyakoroltad a lépéseket, lényegében bármilyen formát és mintát életre hívhatsz a frizurakészítés során.

Ahogy ennél a példánál is láthatod, a fonat végigkanyarog a kiengedett hajon, de az első néhány próbálkozás alkalmával érdemesebb csak egy kisebb díszítő részt belevonnod a frizurádba, esetleg végigvezetheted a fonatot az egyik oldalon. Utolsó lépésként mindig rögzítsd a tincset egy hajgumival, lehetőleg kisméretűvel és áttetszővel, hogy a fonat szépen kiadhassa magát.Ha nem csak olvasni szeretnél a tökéletes frizurákról, hanem szeretnél végre egy igazán Hozzád illőt, akkor gyere el Magyarország első elrontott frizurák helyrehozására specializálódott fodrászatába, és legyen tökéletes frizurád már holnaptól!

 

Lafferton Fodrászat online bejelentkezés

www.facebook.com/Lafferton.Fodraszat