Két szuper látványos hajfonat lépésről-lépésre

Lafferton Annamária
Írta: ,
Két szuper látványos hajfonat lépésről-lépésre

A hajfonatok néhány éve mindent elsöprő sikerrel robbantak be újra a köztudatba, és még mindig erősen tartják magukat mind az alkalmi, mind a hétköznapi viseletet illetően. De hogyan készítsd el magadnak az alábbi frizurákat?

Fonott hajpánt - első lépések

Az első frizura elkészítéséhez válaszd el közepén a hajadat, és a bal oldalon fogj meg egy megközelítőleg tíz centi széles részt.

Ezt a tincset válaszd három egyforma részre, majd kezdd el fonni.

Az első néhány átfordítás után a jobbról eső tincshez fogj hozzá néhány hajszálat az arcod mellől, tehát haladj egyszerű parkettafonással egészen a tarkód vonaláig.

Amennyiben a füledet is óvatosan megkerülted és végigértél a kijelölt vonalon, rögzítsd a fonatodat egy hullámcsattal.

Úgy tűzd el a hajadat, hogy se a fonat vége, se a hullámcsat ne látszódjon ki a szabadon engedett szálak alól. 

Fonott hajpánt - végső simítások

Már jöhet is a másik tincs! Fejed jobb oldalán szintén ugyanúgy kell eljárnod, ahogy a bal felén tetted.

Egészen a tarkód vonaláig fond be a hajadat, azonban ezúttal a füled mögötti részt tűzd hozzá a fejed hátsó részéhez, hogy a fonat szépen, egyenletesen ívelhessen lefelé.

Ezt követően már egyszerűbb a dolgod, ugyanis a parkettafonás helyett hagyományos fonattal kell továbbhaladnod, még legalább tizenöt-húsz centi hosszan fogd össze a tincseidet.

Végül rögzítsd egy vékony hajgumival a frizurádat, majd igazgasd meg a szabadon hagyott szálakat, hogy azok szépen aláomolhassanak.

Ennek a megoldásnak köszönhetően az egyik oldalon eltűnik a befont tincs a frizurádban, míg a másikon végig lehet követni, így egyedi, aszimmetrikus hatást érhetsz el. Egyébként nem aranyszabály, hogy így kell eljárnod, a változatosság jegyében nyugodtan variáld a két megoldást