5 hajfestési hiba, amit szinte mindenki elkövet

Muzsik Edina
Írta: ,
5 hajfestési hiba, amit szinte mindenki elkövet

Bár mostanában már egyre többet beszélünk és tudunk a hajápolásról és a hajfestésről, mégis van pár alapvető hiba, amit szinte mindenki elkövet, mikor otthon próbálja árnyalni a hajszínét. 

Hibásan fested a lenövést Kép forrása: ninjacosmico.com

Csak a lenövésedet szeretnéd eltüntetni? Ettől még nem biztos, hogy kizárólag a tövekre kell majd felvinned a festéket! Ha például a korábbi színednél maradsz, akkor először csak a hajtőre kell felvinned a kiválasztott festékedet, de később a hajvégeken is érdemes eloszlatni, hogy egyenletes fényt kapjanak a tincseid. Abban az esetben viszont, ha sötétíteni szeretnél, egyből a teljes hajhosszra kell felvinned a festéket

Sőt, magával a festékkel kapcsolatban is érdemes mérlegelned pár dolgot: színezőt akkor válassz, ha még nem volt festve a hajad, hajfestéket akkor, ha nagyobb, markánsabb változást szeretnél, ammóniamentes hajfestéket pedig akkor, ha korábban tapasztaltál már irritációt hajfestés közben.

Otthon próbálsz szőkíteni Kép forrása: pophaircuts.com

Az otthoni szőkítés nem csupán nehéz, hanem nagyon rizikós is. Gondolj csak bele: el kell döntened, milyen színt szeretnél pontosan elérni. De számít az is, milyen most a hajad: festett, természetes, sötét, világos! Ezeket a kérdéseket mindenképpen meg kell válaszolnod ahhoz, hogy kikeverhesd a szőkítő port a megfelelő erősségű hidrogén-peroxid segítségével.

És akkor még a mennyiségről, időtartamról, felvitelről szó sem esett, vagy arról, hogy a szőkítés után milyen színnel fesd be a tincseidet annak érdekében, hogy elérd az áhított árnyalatot…

Szóval ha egy tanácsom lehet, nagyobb változtatásba sose kezdj otthon, hanem kérd a fodrászod segítségét, hiszen a szép végeredmény csak így garantálható!

Fókuszban

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni

Az 5 legfinomabb tejes kávé recept, amiért minden nő odavan

Megéri hibrid autóval járni (?)