5 hajfestési baki, amit szinte mindenki elkövet

Muzsik Edina
Írta: ,
5 hajfestési baki, amit szinte mindenki elkövet

Bár mostanában már egyre többet beszélünk és tudunk a hajápolásról és a hajfestésről, mégis van pár alapvető hiba, amit szinte mindenki elkövet, mikor otthon próbálja árnyalni a hajszínét. 

Otthon próbálsz szőkíteni Kép forrása: pophaircuts.com

Az otthoni szőkítés nem csupán nehéz, hanem nagyon rizikós is. Gondolj csak bele: el kell döntened, milyen színt szeretnél pontosan elérni. De számít az is, milyen most a hajad: festett, természetes, sötét, világos! Ezeket a kérdéseket mindenképpen meg kell válaszolnod ahhoz, hogy kikeverhesd a szőkítő port a megfelelő erősségű hidrogén-peroxid segítségével. És akkor még a mennyiségről, időtartamról, felvitelről szó sem esett, vagy arról, hogy a szőkítés után milyen színnel fesd be a tincseidet annak érdekében, hogy elérd az áhított árnyalatot…

Szóval ha egy tanácsom lehet, nagyobb változtatásba sose kezdj otthon, hanem kérd a fodrászod segítségét, hiszen a szép végeredmény csak így garantálható!

Nem passzol a szemöldökhöz a hajszín Kép forrása: tumblr, jacyjordan

Nem csupán arra kell időt szánnod, hogy eldöntsd, milyen hajszínt szeretnél választani, és az vajon passzolni fog-e a természetes adottságaidhoz. Azt szintén mérlegelned kell, hogy bizonyos változtatásoknak magukkal kell hozniuk a szemöldököd színének újragondolását is.

Alapvetően igaz, hogy a sötét színek keményítik a vonásokat, míg a világos színek lágyítanak – ez egyaránt igaz a szemöldöködre is. Gond az átmenetből akkor adódik, ha egészen más színe van a szemöldöködnek, mint a hajadnak, főleg, ha egyik árnyalat sem passzol hozzád igazán. Emiatt tehát lényeges, hogy a szemöldököd színét is a hajszínedhez igazítsák, nagyobb árnyalatváltoztatásnál ez egyszerűen elkerülhetetlen (és bizony a havi frissítéssel ugyanúgy számolnod kell, ahogy a frizurád esetében teszed).

 

Fókuszban

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni

Az 5 legfinomabb tejes kávé recept, amiért minden nő odavan

Megéri hibrid autóval járni (?)