Hajfestés otthon, lépésről lépésre

Szendrey Adrienn
Írta: ,
Hajfestés otthon, lépésről lépésre

A leggyorsabb és leglátványosabb módja annak, hogy változtassunk megjelenésünkön. Ha úgy döntesz, hogy otthon fested a hajad, elég felkészültnek kell lenned ahhoz, hogy ne károsítsd a hajad.

Hajfesték típusok
Tartós hajfesték: Hosszú ideig megőrzi színét, fehérítő anyaggal (hidrogén-peroxiddal vagy ammóniával) kell keverni. Ezek a fehérítő vegyi anyagok azonban eltűntetik a haj természetes pigmentjeit és csökkentik a haj olajosságát. Mélyen a hajszál belsejébe is behatolnak összetevőik, ezért kárt okozhatnak és száríthatják a hajat.

 
Félig tartós hajfesték: A féltartós színek kevesebb hidrogén-peroxidot tartalmaznak. Ezek a színek általában 20-30 napig tartanak. Kizárólag a hajszál felületére hatnak. Egyszerűen csak gazdagítják a haj természetes árnyalatát. A féltartós festék jó azoknak, akik szeretnének különböző hajszínekkel kísérletezni.

 
Természetes színezőanyagok: néhány hajmosás után teljesen eltűnnek, viszont nem károsítják a hajszálakat. Ilyen a henna (jól működik vörös és vörösesbarna hajszínre), a színező samponok és sprék (élénkebb árnyalatú hajszíneket adnak).
Az otthoni hajfestéshez szükséges kellékek
Szükséged lesz a következőkre:

- műanyag festékes tál

- széles lapos ecset

- széles fogú fésű

- régi törölköző

- gumi vagy műanyag kesztyű

- vazelin vagy mandula olaj

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv