5+1 legtutibb hajfényesítő praktika

Tomanóczy Andrea
Írta: ,
5+1 legtutibb hajfényesítő praktika

Élettelen és fénytelen a hajad? Kipróbáltad a legnépszerűbb balzsamokat és pakolásokat, de semmi eredmény? Ebben az esetben nyúlj a természetes, otthoni praktikákhoz, melyek sokszor jobbak is, mint a drága, drogériákban kapható készítmények!

Fényes haj = egészség és ápoltság

A fényes, selymes haj szinte társadalmi elvárás, így nem csoda, hogy mindent kipróbálunk annak érdekében, hogy sörényünk ápoltnak tűnjön.

Természetesen a sok hajformázó készülék – egyenesítő, bongyorító - csak ront a helyzeten, így ha rendszeresen használjuk őket, akkor extrán oda kell figyelni a szálak egészségére.

A fényes, puha haj elérése nehéz, sokszor időigényes feladat - főleg azoknak, akiknek tincseik göndörödnek, mivel nekik alapból szárazabb a hajuk -, de közel sem lehetetlen.

Hajfényesítés belülről

Amennyiben egész nap tartósítószerekkel dúsított, tápanyagokban szegény ételeket és italokat fogyasztunk, akkor ne csodálkozzunk azon, hogy ez a bőrünkön és a hajunkon is meglátszik.

Helyette nyúljunk többször friss gyümölcsökhöz és zöldségekhez, mivel a belső egészségünk előbb-utóbb a külsőnkön is megmutatkozik.

Hogy mit érdemes enni a fényes haj érdekében? Sok-sok répát, spenótot, omega3 zsírsavakban gazdag lazacot, valamint folyadék tekintetében csalán- és körömvirágteát, illetve rengeteg vizet!

Fókuszban

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő