5+1 hajbaki, ami miatt sokkal idősebbnek nézel ki

Kovács Andrea
Írta: ,

A lényeg a részletekben rejlik, ez az életnek szinte minden területére igaz. Így nem kivétel ez alól a külsőd sem: sokszor egyetlen apróság is képes elrontani az összképet. Például gondoltad volna, hogy sokan elkövetik az alábbi frizura-bakikat, amelyek miatt idősebbnek néznek ki a koruknál?

Kevés ember mondhatja el magáról, hogy a nagyon sötét hajszín jól áll neki. Az emberek többségét ugyanis ezek az árnyalatok öregítik, méghozzá több okból kifolyólag is.

Például egy nagyon sötét barna, szinte már fekete frizuránál az ősz hajszálak rögtön láthatóvá válnak, így elég, ha csak egy mm-t nőtt a hajad az utolsó festést óta.

Másodszor pedig, amennyiben világos bőröd van, ez a haj kiemeli az összes apró kis ráncot, anyajegyet, amelynek hatására még feltűnőbbé válnak ezek.

A legjobb megoldás, ha egy kevésbé sötét árnyalatot választasz, vagy legalább melírra esik a választásod; így biztos, hogy fiatalodni fogsz jó pár évet!

Az évek során a hajban található összetevők már nem lesznek olyan rugalmasak, így míg egykor dús frizurád volt, könnyen lehet, hogy most már nagyon lelapul a hajad.

Ez viszont ront az összképen, így fodrászok szerint egy bizonyos idő után érdemes vágatni a hajadból.

Persze szó sincs arról, hogy fiús, rövid frizurát kell választanod; mindössze arra kell figyelned, hogy olyan hosszúságúak legyenek a tincseid, hogy ne lapuljon le a hajad a súlytól.

Fókuszban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton

Csak olyat ajándékozz, amit magadra is kennél! 7 fantasztikus növényi alapú kozmetikum karácsonyra