Erős és fényes hajra vágysz? Hajápolás olívaolajjal otthon

Sándor Alexandra
Írta: ,
Erős és fényes hajra vágysz? Hajápolás olívaolajjal otthon

Az olívaolaj egészségre gyakorolt pozitív hatása évszázadok óta ismert, mostanra pedig a szépségipar is fölfedezte. Ha erős és fényes hajra vágysz, választhatsz a boltok polcairól egy olívát tartalmazó terméket, de az olajból akár te magad is kitűnő ápolószert készíthetsz!

A sokoldalú olívaolaj

Az olívaolaj az olajfa terméséből, olajbogyóból készül, s a mediterrán konyha egyik alapanyaga. Egy liternyi előállításához majdnem öt kiló bogyó szükséges, ezért borsosabb az ára a napraforgó- vagy a repceolajénál.

A hidegen sajtolt változatok azért értékesek, mert ez az eljárás őrzi meg a legjobban a benne található tápanyagokat. Saláták ízesítéséhez, grillezéshez, pároláshoz használhatod a szépészeti célok mellett.

Miért jó az olívaolaj?

Egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavakban gazdag, így belsőleg csökkenti a „rossz” koleszterin szintjét, és növeli a „jóét”, amely megelőzi az érelmeszesedést, s ezáltal a szív- és érrendszeri problémákat.

Ami külsőleg alkalmazva is hatékonnyá teszi, az a magas antioxidáns-tartalom: rengeteg E-vitamin, illetve polifenol van benne – ezek védenek a szabad gyökök negatív környezeti hatásaitól. 

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba