Hajápolás olívaolajjal otthon

Hajápolás olívaolajjal otthon

Címlap / Stílus / Haj / Hajápolás olívaolajjal otthon

Az olívaolaj egészségre gyakorolt pozitív hatása évszázadok óta ismert, mostanra pedig a szépségipar is fölfedezte. Ha erős és fényes hajra vágysz, választhatsz a boltok polcairól egy olívát tartalmazó terméket, de az olajból akár te magad is kitűnő ápolószert készíthetsz!

Miért jó az olívaolaj?

Egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavakban gazdag, így belsőleg csökkenti a „rossz” koleszterin szintjét, és növeli a „jóét”, amely megelőzi az érelmeszesedést, s ezáltal a szív- és érrendszeri problémákat.

Ami külsőleg alkalmazva is hatékonnyá teszi, az a magas antioxidáns-tartalom: rengeteg E-vitamin, illetve polifenol van benne – ezek védenek a szabad gyökök negatív környezeti hatásaitól. 

Előkészületek

Amire szükséged lesz:

Félcsészényi hidegen sajtolt, extra szűz olívaolajra, mikrohullámú sütőre, zuhanysapkára és törölközőre.

Mikrózás:

Önts félcsészényi olívaolajat egy mikrózható edénybe. Hevítsd húsz másodpercen át, vagy addig, amíg kellemesen meleg nem lesz.

A ruhák védelme:

Teríts egy törölközőt a vállaidra, hogy megvédd a ruházatod a szennyeződéstől! A legjobb, ha zuhanyozással egybekötöd a műveletet.

Kend a hajadra!

Csöpögtess a tenyeredbe egy kicsit az olajból, és apránként masszírozd a hajadba! Amennyiben száraz a fejbőröd, annak a felületére is juttass bőven.

Ha viszont zsíros hajtövekkel küzdesz, jobb, ha 2 centiméterre elkerülöd vele a bőrt. Ismételd addig a felvitelt és a masszírozást, amíg el nem fogy az edény tartalma!

Sapkát fel!

Ha félhosszú vagy hosszú tincseid vannak, helyezd őket lazán a fejed tetejére, majd húzz rájuk zuhanysapkát! Az alatta rekedt hő segít, hogy az értékes összetevők minél mélyebbre hatoljanak, ráadásul védenek a csöpögés ellen.

Most nincs más dolgod, mint pihenni egy félórácskát. Dőlj le, olvass könyvet vagy magazint, esetleg szörfölj a neten… A lényeg, hogy ezt az időt szánd valamilyen számodra kedves, könnyed időtöltésre!

Mosd ki!

A zuhany alatt a megszokott samponod bemasszírozásával és kiöblítésével szabadítsd meg tincseidet a fölösleges olajtól.

A hatás azonnal látszik: meg fogsz lepődni, mennyivel szebb és selymesebb lett tőle a hajad!

A sokoldalú olívaolaj

Az olívaolaj az olajfa terméséből, olajbogyóból készül, s a mediterrán konyha egyik alapanyaga. Egy liternyi előállításához majdnem öt kiló bogyó szükséges, ezért borsosabb az ára a napraforgó- vagy a repceolajénál.

A hidegen sajtolt változatok azért értékesek, mert ez az eljárás őrzi meg a legjobban a benne található tápanyagokat. Saláták ízesítéséhez, grillezéshez, pároláshoz használhatod a szépészeti célok mellett.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!