5 trükk, hogy örökre elfelejthesd a „rossz haj napokat”

Póta Szilvia
Írta: ,

Vannak napok, amikor úgy érezzük, hajunk önálló életre kel. Ilyenkor bárhogy is próbálkozunk, semmi nem segít megregulázni rendezetlen tincseinket. A reggeli rohanásban nincs időnk órákig szenvedni a hajmosással, éppen ezért egy gyors és látványos módszerre van szükségünk. A lelapult frizurától a zabolázatlan frufruig, íme néhány egyszerű módszer, mely segíthet megbirkózni szinte bármilyen frizura krízissel!

Zsíros vagy rendezetlen hajkorona Kép forrása: bloglovin.com

A kicsit zsírosabb haj egy valamihez tökéletesen alkalmas: a lófarokhoz. A frissen mosott, csúszós hajból szinte lehetetlen mutatós copfot készíteni. Akkor se keseredj el, ha kócos, rendezetlen fürtökkel ébredsz, ez ugyanis tartást és volument adhat a lófarkadnak.

Ez az örökzöld frizura nagyszerű lehet bármilyen alkalomra, hiszen kifinomult és elegáns, és a hajad helyett az arcodra tereli a figyelmet. Ha mégis kibontva hordanád, és szeretnél megszabadulni a zsíros összehatástól, próbáld ki a száraz sampont! Fújj belőle egy keveset a hajtövekre, hagyd hatni néhány percig, majd menj végig néhányszor a tincseken fésűvel! A termék felszívja az olajat, így frissnek és dúsabbnak mutatja frizurádat.


Frizura tippKülönleges lófarok infinity fonással


Makacs göndör fürtök Kép forrása: brit.co

Előfordul, hogy akárhogy is szeretnénk, képtelenek vagyunk megzabolázni göndör fürtjeinket, és nem mindig van idő rá, hogy nekiálljunk a sütővassal az órákig tartó hajformázásnak.

A makacs hajkorona azonban nagyszerű lehetőséget kínál egy szuper konty elkészítésére!

Fogd a hajad lófarokba, csavard meg, majd tekerd egy kontyba. Az eredményt rögzítsd csatokkal vagy hajgumival.

Ha rendezettebb frizurára vágysz, próbád ki a fánk kontyot! Ehhez vágd le egy régi zokni fejét, fogd össze a hajadat egy lófarokba, majd helyezd a zoknit a végéhez, és kezdd el feltekerni vele a copfodat. Amikor elérted a fejed tetejét, rendezd kontyba a tincseket, végül pedig rögzítsd a végeredményt néhány hullámcsat segítségével.


Frizura tippÍvelt, laza konty villámgyorsan