Tényleg gyorsabban nő, ha sokszor vágatod? Utánajártunk, mennyire igaz a mítosz

Kerekes Vivien
Írta: ,

Már gyerekkorunkban is hallottuk, hogy ha gyakran vágatjuk a hajvégeinket, attól sokkal gyorsabban nőnek a fürtjeink. Ezt persze el is hittük, és igyekeztünk betartani, csak hogy minél hosszabb tincseink legyenek. De biztos, hogy ez nem csak egy rosszul elterjedt mítosz? Utánajártunk!

Lelepleztük a mítoszt Kép forrása: prettydesigns.com

Amikor hajnövesztésről van szó, mindenkinek akad néhány ötlete, amivel a leggyorsabb eredményt érhetjük el.

Ezek közül az egyik szinte biztos, hogy a hajvágás lesz, ugyanis régen elterjedt mítosz, hogy minél gyakrabban válunk meg a töredezett végektől, annál hamarabb nőnek meg a tincseink.

Nos, ideje felfedni a valóságot: hiába mész el emiatt gyakran a fodrászhoz, ilyen szempontból ez mit sem számít, mivel a hajak a fej tövéből nőnek, és nem a végéről. Persze hasznos megszabadulni a sérült végektől időnként, hiszen egészségesebbnek tűnik az összkép, de növeszteni biztosan nem fog rajta.

A mítosz oka Kép forrása: buzzfeed.com

De egyáltalán honnan származik ez a tévhit? Valószínűleg az tehet róla, hogy akik nem vágatják le a töredezett hajvégeiket, vagy ritkábban mennek emiatt fodrászhoz, azok frizurája rosszabb állapotba is kerül.

Mivel a szétnyílt végeket nem ápolják, azok elkezdenek letördelni egyre hosszabban, amit a gyakori vágással megakadályozhattak volna.

Emiatt úgy tűnhet, hogy a hajuk rövidül, vagy legjobb esetben is stagnál, de nem növekszik. Szemben azokkal, akik ápolják a tincseiket, és a viszonylag gyakoribb vágással együtt is gyorsabb növekedés látszatát keltik.