5 merénylet, amivel súlyosan gátolod a hajad gyors növekedését

Szabó Erzsébet
Írta: ,
5 merénylet, amivel súlyosan gátolod a hajad gyors növekedését

Nem könnyű kivárni, míg igazán hosszú lesz a hajad, hiszen az a havi egy-két centi nagyon kevésnek tűnik, amikor méteres szálakra vágysz. Különösen lassan megy az idő, ha hullámos, vagy göndör tincseid vannak, esetleg úgy érzed, már hónapok óta semmi sem történik… De mivel akadályozod a látványos növekedést?

Nem érdekelnek a töredezett végek

A töredezett hajvégek nem nyújtanak túl szép látványt – és bár azzal manapság már mindenki egyetért, hogy szebb a rövidebb, de egészséges frizura, mint a hosszú, de igénybevett, sokan így sem hajlandóak megszabadulni a töredezett szálaktól. Pedig ez nem csupán esztétikai kérdés, akkor is gondolnod kell rá, ha szeretnéd növeszteni a hajadat!

Bár nem tűnik túl logikusnak ilyenkor is vágatni a szálakból, valójában nagyon hasznos ez a lépés. Hogy miért? Helytelen ápolás mellett amennyit nő a hajad, annyi le is törhet belőle: ennek eredményeként úgy tűnhet, már hónapokkal korábban megállt a növekedés, pedig ez teljesen kizárt, a hajad folyamatosan nő. Szóval a frissítő vágás ténylegesen segít és meggyorsíthatja a növekedést, bármennyire is furcsának tűnik.

Rosszul formázol Kép forrása: hairpush.com

Akkor sikerült jó frizurát készíttetned magadnak, ha nem kell állandóan igazgatnod, tehát sem göndörítened, sem vasalnod nem muszáj minden nap.

Amellett, hogy ez a két rutin rengeteg időt elvesz, hihetetlen mértékben károsítja a szálaidat.

Gondolj csak bele: ha a bőrödhöz hozzáér az áthevült vas, abban a pillanatban megéget, miközben a hajadat másodpercekig éri a forróság… Így ne is csodálkozz azon, ha a tincseid rövid időn belül kiszáradnak és megtörnek!

Természetesen szó sincs arról, hogy alkalmanként ne süthetnéd be a hajadat, vagy örökre el kell felejtened a hajvasalódat, de ezeket az eszközöket fontosabb eseményekre tartogasd (tehát havonta legfeljebb egyszer-kétszer vesd be őket), és nagyon fontos, hogy mindig használj hővédő spray-t.

Fókuszban

A légúti hurut lehetséges színei - Melyik, mit jelent?

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató