5 merénylet, amivel súlyosan gátolod a hajad növekedését

Szabó Erzsébet
Írta: ,
5 merénylet, amivel súlyosan gátolod a hajad növekedését

Nem könnyű kivárni, míg igazán hosszú lesz a hajad, hiszen az a havi egy-két centi nagyon kevésnek tűnik, amikor méteres szálakra vágysz. Különösen lassan megy az idő, ha hullámos, vagy göndör tincseid vannak, esetleg úgy érzed, már hónapok óta semmi sem történik… De mivel akadályozod a látványos növekedést?

Nem érdekelnek a töredezett végek

A töredezett hajvégek nem nyújtanak túl szép látványt – és bár azzal manapság már mindenki egyetért, hogy szebb a rövidebb, de egészséges frizura, mint a hosszú, de igénybevett, sokan így sem hajlandóak megszabadulni a töredezett szálaktól. Pedig ez nem csupán esztétikai kérdés, akkor is gondolnod kell rá, ha szeretnéd növeszteni a hajadat!

Bár nem tűnik túl logikusnak ilyenkor is vágatni a szálakból, valójában nagyon hasznos ez a lépés. Hogy miért? Helytelen ápolás mellett amennyit nő a hajad, annyi le is törhet belőle: ennek eredményeként úgy tűnhet, már hónapokkal korábban megállt a növekedés, pedig ez teljesen kizárt, a hajad folyamatosan nő. Szóval a frissítő vágás ténylegesen segít és meggyorsíthatja a növekedést, bármennyire is furcsának tűnik.

Túlterheled a hajadat Kép forrása: neclintit.wordpress.com

A forró hajformázók kézenfekvő módon károsítják a hajadat, de akadnak még hasonlóan megterhelő kezelések, amik nem ennyire egyértelműek. Ide sorolhatjuk például a festést, ami manapság már természetesnek tűnik, de mégis egy kémiai folyamat, ami főleg világosítás esetén károsítja a tincseid.

Szintén veszélyesek lehetnek emellett a túl szoros fonatok, kontyok megtörhetik a hajszálakat. Ugyanezzel a következménnyel járnak a különféle csatok és hajgumik, ráadásul, ha fém részük átforrósodik (pl. napsugárzás hatására), akkor még meg is égethetik a szálakat. Illetve terhelésnek számít a helytelen fésülködés is: itt nem csupán a megfelelő eszköz lényeges, hanem a technika is.