5 bevált lépés: tanítsd meg a hajadnak, hogy ne zsírosodjon!

Nagy Niki
Írta: ,
5 bevált lépés: tanítsd meg a hajadnak, hogy ne zsírosodjon!

Ha gyönyörű, dús, erős hajad van, ami szinte magát tisztítja, és nem kell olyan apróságokkal foglalkoznod, mint a zsírosodás elleni praktikák, akkor először is: irigylünk, másodszor: ne olvass tovább, mert ez a cikk nem neked készült. Ha azonban a hozzánk hasonló maradék 99%-hoz tartozol, segítünk, hogy kicsit kevesebbet kelljen szenvedned a folyton lelapuló és élettelen loknikkal! Adunk néhány tippet, hogyan szoktathatod hozzá a hajadat, hogy ne zsírosodjon annyira, és ehhez még mindennapos hajmosásra sem lesz szükséged.

Hajmosási rutin Kép forrása: missis.bg

Mindennek az alapja a jó sampon – sajnos el kell, hogy keserítsünk, ezt valószínűleg nem az 1000 forint alatti árkategóriában fogod megtalálni. A pipereboltokban található samponok nagyon jók egy átlagos haj mindennapi ápolására, de ha szeretnél javítani a fejbőröd és a hajszálaid egészségén, ennél többre lesz szükséged.

Próbáld ki a fodrászboltokban kapható, kicsit drágább, de nagyobb kiszerelésű samponokat – kérj segítséget a fodrászodtól, ő biztosan szívesen segít, és elmondja, melyik márkát ajánlja. Érdemes ugyanabból a márkából sampont és balzsamot is venni, mert gyakran együtt a leghatásosabbak.

Balzsamozz először! Kép forrása: shopstyle.com

Igen, eddig az volt az aranyszabály, hogy először sampon, aztán balzsam, de ha nem szeretnéd, hogy lelapuljon és könnyen zsírosodjon a hajad, ezt a sorrendet érdemes megfordítani! Ezentúl is csak a hajvégeidet kend be balzsammal, hiszen a hajtöveket ez is zsírosítja, de kivételesen ezt használd először, és csak utána samponozz – lehetőleg kétszer.

Így a hajvégeid puhák maradnak, viszont a tincseken maradt balzsam súlya nem húzza le a hajkoronádat, és sokkal tisztábbnak is érzed majd, mintha a szokásos sorrendet alkalmaztad volna.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv