Tanítsd meg a hajadnak, hogy ne zsírosodjon! 5 bevált lépés

Nagy Niki
Írta: ,
Tanítsd meg a hajadnak, hogy ne zsírosodjon! 5 bevált lépés

Ha gyönyörű, dús, erős hajad van, ami szinte magát tisztítja, és nem kell olyan apróságokkal foglalkoznod, mint a zsírosodás elleni praktikák, akkor először is: irigylünk, másodszor: ne olvass tovább, mert ez a cikk nem neked készült. Ha azonban a hozzánk hasonló maradék 99%-hoz tartozol, segítünk, hogy kicsit kevesebbet kelljen szenvedned a folyton lelapuló és élettelen loknikkal! Adunk néhány tippet, hogyan szoktathatod hozzá a hajadat, hogy ne zsírosodjon annyira, és ehhez még mindennapos hajmosásra sem lesz szükséged.

Használj szárazsampont! Kép forrása: refinery29.com

A zsírosodó haj tökéletes ellenszere a szárazsampon – persze itt sem mindegy, milyet választasz. Sajnos az olcsóbb változatok itt is csak rontanak a helyzeten, néhány perc élettel teli ragyogás után pedig még jobban zsírosabbá tehetik a hajadat, mint amilyen előtte volt.

Persze nem kell csillagászati összegeket költened arra, hogy szárazsamponhoz juss, ezer forint felett már egész jókat lehet találni, a 2-3 ezres árkategória pedig már csodákat tud művelni a másnapos hajjal. A fújósok verziók helyett viszont a tégelyes, poros állagúakat ajánljuk, ezekkel ugyanis te döntöd el, pontosan mennyi anyag kerül a hajadra, és biztosan nem esel túlzásba.

Hajmosási rutin Kép forrása: missis.bg

Mindennek az alapja a jó sampon – sajnos el kell, hogy keserítsünk, ezt valószínűleg nem az 1000 forint alatti árkategóriában fogod megtalálni. A pipereboltokban található samponok nagyon jók egy átlagos haj mindennapi ápolására, de ha szeretnél javítani a fejbőröd és a hajszálaid egészségén, ennél többre lesz szükséged.

Próbáld ki a fodrászboltokban kapható, kicsit drágább, de nagyobb kiszerelésű samponokat – kérj segítséget a fodrászodtól, ő biztosan szívesen segít, és elmondja, melyik márkát ajánlja. Érdemes ugyanabból a márkából sampont és balzsamot is venni, mert gyakran együtt a leghatásosabbak.

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató