5+1 gyors hajszárítási trükk, hogy csodás frizurád legyen

Kovács Andrea
Írta: ,
5+1 gyors hajszárítási trükk, hogy csodás frizurád legyen

Biztosan neked is ismerősek azok a napok, amikor egyszerűen csak nem akarnak úgy állni a tincseid, ahogy szeretnéd. Ilyenkor jobb, ha egy laza copfot készítesz és nem is erőlködsz, de a mindennapokban azért fontos, hogy ha tökéletes eredményt szeretnél, akkor már a hajszárításkor is odafigyelj. Ez ugyanis sokat dob azon, hogy utána mennyire lesz tartós, rugalmas vagy egészséges a hajad.

Ha lehet, száradjon magától Kép forrása: shopstyle.com

Erre természetesen a mindennapokban nem mindig van elegendő időd, de hétvégente vagy amikor jobban ráérsz, nem árt, ha hagyod, hogy a hajad magától száradjon meg.

Mivel a sok hajszárítás, a termékek, amiket rákensz és a változó pára-és nedvességtartalom hosszútávon roncsolhatják a hajad, így nem árt, ha néha napján adsz a tincseidnek egy kis pihenőt.

Ilyenkor érdemes picit átfésülni a törölközőszáraz hajad, majd egy rendezett kontyban vagy nagyobb fonatokban hagyni, hogy így száradjon.

Utána nem kell más, csak egy kis hajlakk vagy sós vizes spray és már kész is a tökéletes hajkorona.

Fontos a megfelelő fésű Kép forrása: urbanoutfitters.com

Bármilyen is a hajad, hosszú, vállig érő, rövid, egyenes vagy göndör, valószínűleg a tökéletes eredményhez nem lesz elég egy fésű.

A legjobb, ha beszerzel egy ritkább fogú fésűt, amivel a nedves hajadat tudod simára fésülni anélkül, hogy roncsolnád a hajszálakat.

Ezen kívül nem árt, ha van egy természetes anyagból készült hajkeféd a mindennapi használathoz és egy, a hajad hosszúságához igazodó körkeféd is, amivel ügyesen formára tudod szárítani a tincseidet.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba