5+1 gyors hajszárítási trükk, amitől csodás lesz a frizurád

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:
5+1 gyors hajszárítási trükk, amitől csodás lesz a frizurád

Biztosan neked is ismerősek azok a napok, amikor egyszerűen csak nem akarnak úgy állni a tincseid, ahogy szeretnéd. Ilyenkor jobb, ha egy laza copfot készítesz és nem is erőlködsz, de a mindennapokban azért fontos, hogy ha tökéletes eredményt szeretnél, akkor már a hajszárításkor is odafigyelj. Ez ugyanis sokat dob azon, hogy utána mennyire lesz tartós, rugalmas vagy egészséges a hajad.

Ha lehet, száradjon magától Kép forrása: shopstyle.com

Erre természetesen a mindennapokban nem mindig van elegendő időd, de hétvégente vagy amikor jobban ráérsz, nem árt, ha hagyod, hogy a hajad magától száradjon meg.

Mivel a sok hajszárítás, a termékek, amiket rákensz és a változó pára-és nedvességtartalom hosszútávon roncsolhatják a hajad, így nem árt, ha néha napján adsz a tincseidnek egy kis pihenőt.

Ilyenkor érdemes picit átfésülni a törölközőszáraz hajad, majd egy rendezett kontyban vagy nagyobb fonatokban hagyni, hogy így száradjon.

Utána nem kell más, csak egy kis hajlakk vagy sós vizes spray és már kész is a tökéletes hajkorona.

Adj neki időt! Kép forrása: redbookmag.com

Ha mégis hajszárítóval szárítod a hajad, akkor sem szabad nagyon elsietni a dolgot, a tökéletes hatás érdekében nem árt, ha rászánod a megfelelő időt.

A legjobb, ha az elején egy kicsit átfújod az egész hajad egy alacsonyabb hőmérséklettel, majd tincsenként feltűzöd, és körkefével folyamatosan haladsz alulról a fejed teteje irányába.

Tipp: A hajformázás – azaz a vasalás, a göndörítés, ha még szükség van rá – csak akkor következzen, ha már teljesen kihűlt a hajad.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv