Szeretnéd, hogy gyorsabban nőjön a hajad? 5+1 garantáltan bevált trükk

Jankovics Anna
Írta: ,
Szeretnéd, hogy gyorsabban nőjön a hajad? 5+1 garantáltan bevált trükk

A hosszú haj a nőiesség jelképe, a haj a nő éke. Akinek rövid haja van, az hosszút akar, akinek hosszú van, az rövidet. Akinek göndör a haja az egyenes hajat akar, és fordítva. Napjainkban sokkal több lehetőség van arra, hogy hajunk színét, formáját megváltoztathassuk. Egyre inkább divat a hosszú haj. Ám az nem megy egyik percről a másikra. Viszont apró trükkökkel lehet segíteni a hajnak.

Masszírozás

A fejbőr jó vérkeringése elősegíti a haj gyorsabb növekedését. A legjobb, ha betartjuk nagyanyáink tanácsát és úgy fésülködünk, ahogy ők tették: ötven fésülés jobbról balra, ötven balról jobbra, majd ugyan ennyi elölről hátra és hátulról előre.

Fontos, hogy jó hajkefét válasszunk. Semmi esetre se legyen fém, a tüskék végein pedig legyen vastagabb, ami nem sérti a fejbőrt. Ezeknek a ,,bogyóknak” épp az a célja, hogy fésülés közben masszírozzák a fejbőrt, úgyhogy bátran lehet, kell használni. Hajmosáskor is alaposan masszírozzuk meg fejbőrünket.

Festés?

Akárki akármit mond, a hajszárító igenis töredezetté teszi a hajat, ami azt jelenti, hogy míg havonta kicsivel többet, mint egy centit nő a haj, azt le is kell vágni, hogy megszabaduljunk a töredezettségtől. Alaposan töröld meg inkább a hajad és használj esti hajmosás után vastag, természetes anyagból készült sapkát éjszakára.

Jó tudni azt is, hogy ugyan a dauer és a szőkítés szárazzá, töredezetté, vékonnyá teszi a hajat, a fekete hajfesték legalább annyira káros. Ugyanis ebben a színben olyan vegyi anyagok vannak, melyek az összes szín közül a legártalmasabbak a fejbőrnek és hajhagymáknak.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!