5 gyors módszer, amivel természetesen világosíthatsz a hajadon

Bodnár Alexa
Írta: ,
5 gyors módszer, amivel természetesen világosíthatsz a hajadon

Kép forrása: unsplash

Sötétebb lett a hajfestésed, mint amire számítottál? Szeretnéd még tovább élvezni a világosabb tincseket, amiket a nyári napfénynek köszönhetsz? Mutatunk néhány egyszerű trükköt, amivel magad is világosíthatod a hajadat, méghozzá vegyszerek nélkül, természetes módszerekkel!

Ha barna vagy vörös hajadból szeretnél néhány árnyalatnyival világosabbat varázsolni, erre az egyik legjobb megoldás a rebarbara. Ehhez egy csokor rebarbara szárát vágd apróra, majd főzd forró vízben addig, amíg elkezd szétmállani.

Ezután hagyd kihűlni a főzetedet, majd szűrd le, és ezzel öblítsd le a hajadat hajmosás után.

A rebarbara sem világosít olyan mértékben, mint a méz vagy a citrom, ezért a látványosabb eredményért itt is szükséges lehet majd néhány naponta megismételni a folyamatot.

Ha csak 1-2 árnyalatot világosítanál a hajadon, vagy a természetesen szőkébb tincseidet szeretnéd kiemelni, akkor a kamillateás öblítés lesz a te módszered.

Ehhez 1-2 evőkanál szárított kamillavirágot önts le 1 liter forró vízzel, majd várd meg, amíg kihűl.

Ezután szűrd le a teát, és hajmosás után ezzel öblítsd át a hajadat.

Itt is jobb, ha levegőn hagyod megszáradni a hajad, de ha erre nincs lehetőséged vagy időd, akkor is várj legalább 10-15 percet az öblítés után a hajszárítással. Ha elsőre nem érted el a kívánt eredményt, akkor se keseredj el, nyugodtan ismételd meg még néhány hajmosás alkalmával a módszert!