Gyönyörű alkalmi frizurák 2012 nyárra

Írta: ,

Az idei nyári frizura divatot a romantikus nőiesség, egyedi különlegesség jellemzi. Előtérbe kerültek a hajfonatok, virágos hajdíszek és kifinomult kontyok. A következő frizurák talán ötleteket adnak egy nyári alkalmi hajkölteményhez!

Csavart hajfonat

1/11 Csavart hajfonat

Az oldalasan megkötött copfot fonjuk be, a végét kössük meg mini hajgumival, majd csavarjuk fel félig a megkötés körül a hajfonatot és rögzítsük hajcsattokkal.
Alacsony konty virágdísszel

2/11 Alacsony konty virágdísszel

Egy üde frizura nyári alkalmakra. A begöndörített hajat egyszerűen fogjuk fel hajcsattok segítségével a tarkó fölé és díszítsük virágos hajdísszel.
Romantikus fonott hajköltemény

3/11 Romantikus fonott hajköltemény

Válasszuk a hajat széltében ketté, majd a felső részt a homlok bal részétől indulva fonjuk be (minél lazábban), míg a jobb fül alá nem érünk - így egy sikkes, lefelé ívelő hajfonatot kapunk. A hajvéget tekerjük be a fül mögött és rögzítsük csattokkal. 
Fonjuk be az alsó hajrészt is hasonló technikával. A hajvégek helyét díszítsük virággal.
Oldalfonat virágdísszel

4/11 Oldalfonat virágdísszel

A hajat henger hajkefével szárítsuk meg, hogy elegáns hullámos tincseink legyenek. Az egyik fül felett válasszunk le kb. 3 ujjnyi hajat, a többi hajat egy nagy hajcsattal kössük oldalra, hogy ne zavarjon munkánkban. 
A leválasztott tincset osszuk két részre és francia fonattal mindkettőt fonjuk egészen a tarkóig, ahol apró csattokkal rögzítsük. Engedjük ki a hajat, a fonat fölé pedig tűzzünk virágokat.
Elegáns alkalmi konty

5/11 Elegáns alkalmi konty

A homlok fölött lényegesen megemelt, oldalt pedig szoros alkalmi hajköltemény hosszítja a fejformát. Ideális különleges nyári estékre.
Oldalcopf hajfonattal feldobva

6/11 Oldalcopf hajfonattal feldobva

Készítsünk oldalválasztékot, majd a fejtetőről válasszunk le egy tincset, amelyet be szeretnénk fonni. 
A tincset fonjuk be úgy, hogy minél szélesebbnek tűnjön, ezért ha szükséges húzogassuk ki minden lépés után az oldalsó fonatrészeket. A fonott tincset kössük be a többi hajjal együtt egy sikkes oldal-copfba. 
Dús klasszikus hullámok

7/11 Dús klasszikus hullámok

Nem lehet tévedni egy ilyen frizurával, legyen szó bármilyen alkalomról. A nedves hajat fésüljük át hajhabbal, készítsünk oldalválasztékot, majd nagy henger hajkefén szárítsuk meg. 
A hajat tincsekre bontva göndörítsük be, majd rázzuk szét a fürtöket a természetesebb hatásért. Hajlakkal fixáljuk.
Félig kiengedett

8/11 Félig kiengedett

Szexi és egyszerűen elkészíthető félig kiengedett frizura. A megkötött részt előzőleg tupírozzuk fel, hajlakkal fixáljuk majd óvatosan, vigyázzunk arra, hogy meg a magasság megmaradjon. Egy diszkrét köves vagy virágos hajcsattal rögzítsük.
Csinos frufrus frizura

9/11 Csinos frufrus frizura

Az egyenes hosszú hajú és magas homlokú nőknek nagyszerű választás ez a divatos frizura. Fenntartása egyszerű, azonban rendszeres hajvágást igényel.
Modern party frizura

10/11 Modern party frizura

Az elmúlt időben trendivé vált oldalt borotvált frizurák visszafogottabb változata ez a punkos alkalmi változat. 
Tépett hatású gondör

11/11 Tépett hatású gondör

Légies, szexi hatást kölcsönöz viselőjének, csodásan illik a könnyed nyári ruhákhoz. Egyszerűen göndörítsük be sütővas segítségével a hajat, "tépkedjük" szét a fürtöket, majd hajlakkal fixáljuk.