Gyakran vasalod a hajad? A fodrászod ezt az 5 tanácsod adná

Oros Boglárka
Írta: ,

A hajvasaló komoly roncsoló hatással bír a tincsekre, pláne, ha gyakran használod ezt az eszközt. A mindennapos vasalás során tapasztalhatod, hogy élettelenné, töredezetté és szárazzá váltak a hajszálaid, az pedig csak ront a helyzeten, ha nem megfelelően használod a hajvasalót.

Oros Bogi hair stylist-ot kérdeztük, mi mindenre figyeljen az, aki ilyen módon egyenesíti a haját. 

Nem kell felhagyni a hajvasalással, de néhány termék használatával megóvhatod a hajad állagát. Az egyik ilyen a hővédő! Minden esetben használj hővédő terméket, hogy a lehető legnagyobb mértékben védd hajszálaidat a károsodástól.

Ez a spray pajzsot hoz létre a hajszálaidon, ami kiküszöböli a károkat, így leginkább a hajvégekre érdemes tenni belőle. Bármilyen termék jó lehet, de amiben argán olaj vagy kókusz olaj is található, még hatékonyabb a megelőzésben.

Arra figyelj oda, hogy ha befújtad vele a tincseidet, egy ritka fogú fésűvel (ne hajkefével!) fuss át a hajadon. Sőt, érdemes már a hajszárítás előtt is használni, mert ez is károsítja a hajadat a nagy hővel.

Nedves hajat sose Kép forrása: puhhha/depositphotos.com

Sokan csinálják azt, hogy hajmosás, majd hajszárítás után rögtön kivasalják a hajukat, hiszen ilyenkor könnyebben formázható a frizura. Azonban arra mindig figyelj oda, hogy nedves hajat soha ne vasalj!

Egyrészt így a vasalással nem sokra mész, hiszen nem fog kiegyenesedni a hajad, másrészt pedig roncsolja, töri és szárítja a hajszálakat a forró gőz.

Ha a hajvasaló használata közben nagyon gőzöl, serceg a haj, akkor még nedves. Csak teljesen száraz hajon használd a készüléket!

Ugyanez igaz akkor, ha finish termék (wax vagy hajlakk) van a hajadra kenve, hiszen ezek a haj szerkezetébe vasalva olyan komoly sérüléseket okoznak, amiken valószínűleg már csak az olló segíthet.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv