A leggyakoribb hibák, amikkel tönkreteszed a fürtjeidet

Zabolai Margit
Írta: ,

Ápolod, szárítod, fésülöd, simogatod, mégis mindig letörik, lelapul, kiszárad vagy zsírosodik. Lehet, hogy a hajadnak nem ollóra, hanem egy kis megértésre van szüksége, hiszen néhány olyan hétköznapi szokásod is károsíthatja, amiről nem is gondolnád, hogy árt neki.

Te hogyan szoktál megszabadulni a gubancoktól? Ha a fésűt eddig a hajtöveknél mártottad a tincsek közé, majd onnan futtattad lefelé a hajvégekhez, akkor rosszul tetted – így ugyanis a gubancok csak fennakadnak az alsóbb részeken összekuszálódott szálakon, és még nagyobb csomót eredményeznek.

Ha pedig nehezebb kibontani a hajadat, a károsodás esélye is nagyobb. Először mindig a gubanc végétől fésüld ki a csomót, és csak akkor futtasd végig a fésűt a haj teljes hosszán, ha a végek már gubancmentesek.

Hígítsd a samponod! Kép forrása: unsplash

A samponokban található tápanyagokat a fejbőrödbe masszírozva tudják a legjobban hasznosítani a hajhagymák, de ha hígítatlanul teszed a hajadra a krémet, valószínű, hogy bizonyos területekre túl sok jut, máshová meg nem tudod majd eloszlatni, így nem is lesz hatékony sem a tisztítás, sem az ápolás.

Mielőtt a hajadra kennéd a sampont, mindig hígítsd fel egy kis vízzel, és a hajtőtől haladva oszlasd el a végekig.

Legolvasottabb cikkek

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Fókuszban

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell