Gyakori hajkárosító szokásaink

ANGERER Fodrászat
Írta: ,
Gyakori hajkárosító szokásaink

A hajvasaló a legjobb barátnőd? Anélkül nem indulsz el a nyaralásra, de még egy kétnapos miniszabira se? Pedig a mindennapos használatával nagyon sokat árthatsz a frizurádnak! De nem csak a hajvasaló, a hajszárító és a különböző fixáló termékek is károsíthatják a hajszálaid, így érdemes megfogadnod az alábbi tanácsokat, hogy minél tovább egészséges maradjon a hajad!

(X)

Azzal már bizonyára tisztában vagy, hogy a különféle hőt kibocsátó hajformázók károsítják a hajadat, ezért nagyon óvatosan kell bánnod a használatukkal.

Nem szabad túl sűrűn alkalmaznod őket, már az sem szerencsés, ha hetente egyszer használod a hajvasalódat vagy a hajsütővasat, nemhogy többször.

Igazából ezek az eszközök az alkalmi frizurák készítéséhez megfelelőek, a mindennapi hajápoláshoz azonban a legkevésbé sem ideálisak.

Nem ennyire egyértelmű, de a hajszárítók is hasonló elven működnek, bár kétségtelen, hogy nem olyan drasztikusan. Az a legjobb, ha minél többször hagyod, hogy a frizurád magától száradjon meg, és minimálisra csökkented a hajszárítód használatát.

Ha mégis beveted az említett hajformázókat, minden esetben használj hővédő termékeket, még a teljesen hétköznapi hajszárításhoz is.

Helytelen hajfestés Kép forrása: miracleessentialoils.com

Nem akarunk mindenáron rábeszélni arra, hogy fodrásznál festesd a hajadat, de ha nem akarod károsítani a hajszálaidat, akkor ennél jobb lehetőséget nem találsz.

A professzionális fodrászati hajfestékeknek van egy fix hatóidejük, aminek lejárta után már nem fejtik ki hatásukat, ezzel szemben a drogériákban kapható dobozos változatokra ez nem igaz.

Különösen fontos a fodrász közreműködése akkor, ha világosabb hajszínt szeretnél, vagy melíroztatnál.

Amennyiben semmilyen körülmények között nem tudsz pénzt szánni a szalonban történő festetésre, úgy válassz a természetes hajszínedhez közelálló árnyalatot, illetve kérd el a pontos kódokat a fodrászodtól.

Bár így lehet, hogy nem lesz tökéletes a végeredmény, legalább ideális termékkel tudsz hajat festeni.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba