Göndör, hullámos, egyenes? Így hódíthatsz a természetes hajszerkezeteddel

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Szerencsés lenne, ha mindenki meg tudna barátkozni természetes hajszerkezetével, hiszen így elkerülhetővé válnának a károsító, roncsoló szokások. De hogyan hódíthatunk azzal, amit eredendően birtokolunk?

A göndör haj ápolása

A legtöbbször azok nem szeretik göndör hajukat, akik nem tanulták meg megfelelő módon beszárítani, ennek következtében valóban kócosnak és kezelhetetlennek tűnhet a frizura (más kérdés, hogy sokszor éppen ez a divat).

A göndör hajról tudni kell, hogy szerkezetileg gyengébb, ezért éppen ennél a hajtípusnál okozzuk a legnagyobb kárt, ha sűrűn vasaló után nyúlunk.

Ápolása során éppen ezért kulcsfontosságú a hajszálak rendszeres hidratálása, ajánlatos hetente, de legalább kéthetente hajpakolást használni.

A hétköznapi hajmosások után – illetve száraz hajon, akár frissítés gyanánt – óvatosan dörzsöljünk hajvégápolót a hajvégekbe, és nagyon ügyeljünk rá, hogy a tincsek szétbontásánál, a vizes hajat véletlenül se tépkedjük.

A göndör haj beszárítása

A göndör haj beszárítása nem ördöngösség, de mindenképpen szükség van hozzá egy tárcsás hajszárítóra.

Miután megmostuk, hidratáltuk és óvatosan kibontottuk a hajszálakat, tegyünk egy kevés hajhabot a tövekre, illetve minimális mennyiséget oszlassunk szét a hajon is, hogy a tincsek ne jöjjenek szét.

Ezután tárcsás hajszárítóval szárítsuk meg a hajunkat, az eredmény dús és csodás csigákba rendeződött frizura. Nagyon fontos, hogy a göndör hajat ne fésüljük meg szárazon, csupán a mosás után bontsuk szét a szálakat.


Részletes tippek: Így szárítsd tökéletesre a göndör tincseket


Nedves kézzel, némi hajápolóval a hétköznapokon is frissíthetjük a tincseket, de a fésű tönkreteszi a frizurát.

Érdemes próbát tenni a természetes úton történő hajszárítással is, feltéve, hogy kellően meleg van a szobában. (A megszokott módon járjunk el, csupán ne használjunk hajszárítót.)