A tündöklő göndör haj titka – Hajápolás lépésről lépésre

Sándor Alexandra
Írta: ,
A tündöklő göndör haj titka – Hajápolás lépésről lépésre
A szögegyenes tincsekkel születettek csak álmodoznak a göndör fürtökről, amelyek tulajdonosai gyakran átkozzák az anyatermészetet, mert nehezen kezelhetőnek tűnik a sörényük. Megfelelő ápolással azonban könnyedén megzabolázhatod a kunkorodó szálakat!
Időjárás
Biztosan tapasztaltad már, hogy a hajad mennyire kiszolgáltatott az időjárás viszontagságainak. Télen akkor cselekszel a lehető legokosabban, ha veszel egy elektrosztatikusságot csökkentő permetet, és plusz öt fok alatt sapkát húzol.
 
Tévedés, hogy a fejmelegítő ártana a frizurádnak, mivel éppenséggel megvédi azt. Nyáron ne feledkezz meg az UV-védelemről, amit ugyancsak fejfedő és arra való permet segítségével eszközölhetsz.
Samponozás
Ha teheted, válassz kifejezetten göndör hajra való terméket! Sokan elkövetik azt a hibát, hogy egyenes hajra készült kencét vesznek, remélve, hogy az rendbe szedi a rakoncátlan tincseket. Márpedig éppen ellenkező hatás érhető el vele!
 
Lényeges, hogy heti két alkalomnál többször ne moss hajat, mert a természetes olajok eltávolításával száraz, fénytelen és szálló fürtöket kapsz.