Frizuraválasztási tanácsok minden korosztálynak

Fischer Anna
Írta: ,
Frizuraválasztási tanácsok minden korosztálynak

Sokszor nem könnyű megtalálnunk azt a frizurát, ami jól áll és egyben illik a korunkhoz is. Lafferton Annamáriát, a Lafferton Fodrászat tulajdonosát és vezető fodrászát ezúttal arról kérdeztük, hogy korosztályonként kinek milyen tanácsot adna a megfelelő frizura kiválasztásával kapcsolatban.

20-as évek

Huszonévesen bátran próbálkozhatunk szinte bármilyen frizurával és vágással. Egy jól megválasztott rövidebb frizura érettebbnek mutat bennünket, a hosszúak pedig csinosabbnak hatnak. 

Érdemes az érdeklődési körünket, karrier terveinket is figyelembe venni: művészeti irány esetén ezt nyugodtan hangsúlyozhatjuk kreatívabb frizuránkkal, de ha konzervatívabb szakmát választunk, akkor jobb, ha a frizuránk is professzionálisabb összképet sugall. 

Életünk során ebben a korban növekszik a leggyorsabban a hajunk, így bátran variálhatunk annak hosszával. Próbáljuk ki a fenékig érő hajat, vagy akár a nagyon rövidet is, hogy kiderüljön, melyikkel érezzük jobban magunkat. Ha látványos változást szeretnénk, akkor a hajunk színén is többször változtathatunk. Keressük meg az egyéniségünkhöz legjobban illő színt, amivel a legkiegyensúlyozottabbnak érezzük magunkat.

 
30-as évek

A legtöbben manapság ebben a korban alapítanak családot és ilyenkor kezdünk feljebb lépkedni a ranglétrán is. Sokféle frizurát választhatunk ekkor is, de érdemes olyat találni, ami praktikus és passzol az életstílusunkhoz. 

Egyedülálló városi nőként nyugodtan válasszunk hosszú loknis fürtöket, hiszen ezek figyelemfelkeltőek, egyben fiatalságot árasztanak.

Kisgyerek mellé viszont inkább egy vállig érő, könnyen kezelhető, egyhosszú haj az ideális, amit nap közben összefoghatunk, de kiengedve egy romantikus vacsora mellett is csinosak lehetünk vele. 

Fontos, hogy olyan frizurát válasszunk, aminek elkészítésére mindig lesz elég időnk. Ha úgy döntünk, hogy levágatjuk a hajunkat, akkor praktikus azt ebben a korban megtenni, mivel a változással rengeteg bókot bezsebelhetünk, egyben az új külső feldobja saját hangulatunkat is. Ha pedig mégsem tetszik a rövid haj, még mindig visszanöveszthetjük. 

Sok nő ebben a korban fedezi fel az első ősz hajszálakat, de emiatt még nem kell teljes festést kérnünk. Ilyen esetben inkább melíroztassuk hajunkat, hogy a lehető legkevesebb vegyszer érje a hajat és a fejbőrt. A teljes festést akkor válasszuk, ha a hajszálak legalább 1/3-a már ősz.