Hogyan turbózd fel a frizurádat, ha vékonyszálú hajad van

Berényi Nóri
Írta: ,
Hogyan turbózd fel a frizurádat, ha vékonyszálú hajad van

Nem egyszerű az élet vékonyszálú hajjal, de, ha megtanulod jól kezelni, akkor szinte bármilyen frizurát elkészíthetsz magadnak. A legnagyobb kihívás ennél a típusnál a dús hatás elérése, de megfelelő vágással, formázással és termékekkel elkerülhető a lelapuló haj.

A jó hír Kép forrása: kadinveblog.com

Mivel a vékonyszálú haj többnyire természetesen puha és selymes, ezért az egyenes frizurák tökéletesen megformázhatók belőle. Olyanok, amelyeket sokan csak hajvasaló segítségével érhetnek el.

A vágásnak és hajformázásnak számos egyszerű módja létezik, melyek segítségével a haj kezelhetőbb, volumene pedig növelhető. A vékonyszálú haj esetében minden egyes hajszál vékony, míg a ritkaság a haj sűrűségének hiányát jelenti. Néhány mesterfodrász szerint a vékonyszálú haj legyen rövid, mások szerint a réteges vágás az előnyösebb.

Mindezt számos tényező befolyásolhatja, például az arc formája, az életmód, vagy a személyes preferencia.

Tupír Kép forrása: glaminati.com

Ez minden vékonyszálú hajú lány legnagyobb fegyvere, mellyel akár kétszer olyan dúsnak tűnhet a hajad, mint alapból. A lényeg, hogy jól csináld, mert ellenkező esetben könnyen egy szénaboglya nőhet a fejedre.

Elsőre bonyolultnak tűnhet, pedig korántsem az. A legegyszerűbb, ha a hajad tetejét leválasztod az alsóbb rétegektől, majd kettéosztod őket. Az egyiket rögzítsd gumival, hogy ne essen vissza a többihez. Fogd a fésűt (ne hajkefét), húzd a tincseidet felfelé, és a fésűvel kezd el lefelé húzogatni őket. Miután a felgumizott részen is ugyanígy jártál el, óvatosan fésüld át a hajad.

A tupír szépen megemeli a hajtövet, ráadásul kivitelezése reggelente maximum öt percet vesz igénybe, így több időd jut a sminkelésre vagy alvásra.

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!