Tökéletes frizurára vágysz? Ezeket a bakikat kerüld el hajszárításkor

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A hajszárítás a hajápolási rutin szerves része – legalábbis a hideg hónapokban mindenképpen. Ennek ellenére sokan nem tudják megfelelően elkészíteni a frizurájukat, és egyáltalán nem elégedettek az eredménnyel. Te sem tudod leutánozni a fodrászod munkáját? Lássuk a leggyakoribb bakikat, amiket ilyenkor elkövethetsz!

Túl vizes a hajad Kép forrása: byrdie.com

Az első, és leggyakoribb baki, hogy túlságosan vizes hajjal állsz neki a formázásnak.

Azt bizonyára tudod, hogy nem szabad a nedves hajat erősen dörzsölni a törölközővel, de az sem megoldás, hogy még ki lehetne csavarni, de te máris a hajszárító után nyúlsz.

Gyengéden itasd fel a vizet a szálakról, majd tekerd rá pár percre a törölközőt a hajadra, így a felesleges nedvesség távozik.

Ezután használd a hajformázókat (hővédőt is!), fésülködj meg, majd jöhet a hajszárítás: távolról, közepes hőfokkal, a fejedet előrehajtva és szigorúan kefe nélkül! Ezt az eszközt csak akkor veheted elő, ha már 70-80%-ban, tehát csaknem teljesen száraz a hajad.

Nem jó eszközöket használsz Kép forrása: harpersbazaar.com

Az ideális hajszárítón legalább két-három fokozatot és funkciót tudsz állítani: kiválaszthatod, milyen erővel fújja a meleget a készülék, és beállíthatod a levegő hőmérsékletét (a hideggel kezdheted a fixálást).

A megfelelő hajszárító mellett a kefe is létfontosságú.

Sokan csak találomra válogatnak a boltban, pedig nem mindegy, hogy hajkefét vagy körkefét veszel, sőt az sem, milyen hosszú a hajad.

Minél rövidebbek a tincseid, annál kisebb átmérőjű kefét kell választanod, így érheted el az igazán látványos eredményt. A megfelelő termék kiválasztásához itt találsz egy kis segítséget, de ha nagyon bizonytalan vagy, bátran kérd ki a fodrászod véleményét.

Ő nem csupán az ideális átmérőt tudja számodra megmondani, hanem megbízható márkát is javasolhat.