Ez a neked való tökéletes frizura - az arcformádból könnyen kiderítheted

Fischer Anna
Írta: , Frissítve:

A változásra való igény időről időre mindenkiben felmerül, de amikor valaki új frizurát szeretne készíttetni magának, általában elbizonytalanodik, hogy milyet is válasszon.

Frizurák hosszúkás arcformához

Hosszúkás arcforma esetén többféle frizura variáció is előnyös lehet, melyek közt vannak hosszúak és rövidek egyaránt. Ennél az arcformánál kifejezetten jól áll az egyenes haj, illetve a szemöldökig érő frufru, mellyel egyensúlyba hozhatók az arcvonások. Hosszú hajat viselő nők meg tudják mutatni, ha sok hajuk van, de nem szabad túl hosszúra hagyniuk a hajat, mert az még jobban nyújtja az arcukat és a nyakukat. Ilyen arcformánál a legideálisabb választás, ha áll alá ér a haj, mert ez biztosítja a legjobb összhatást. Szintén jó választás egy rövid, kócolható haj, amely kicsit vagányabb külsőt kölcsönöz. Sarah Jessica Parker tipikus példája a hosszúkás arcformának, aki némely esetben az ideálisnál hosszabbra is engedi frizuráját.

Frizurák kerek arcformához

Kerek arcforma esetén a homlok és az áll közti távolság körülbelül ugyanakkora, mint az arccsontok távolsága. Ilyen esetben a hosszúkás frizuraformák a legelőnyösebbek, a leginkább egyenes, kissé tépett frizurák, melyek nyújtják az arcot.

Kerek arcformához semmiképp sem jó egy nagyon tömör, határozott frufru, helyette érdemes inkább egy laza aszimmetrikus frufrut választani, vagy akár szabadon hagyni a homlokot. Ha szeretnénk látni egy tipikus kerek arcformát, akkor nézzük meg Cameron Diaz fotóit, akinél remekül lehet látni hozzá illő frizurákat is.