Lépésről lépésre: Bájos, alkalmi feltűzés rövid hajból

Írta: ,

Még az egészen rövid frizurát is feldobhatod néhány apró trükkel, de a fülig, vállig érő fazonokkal már jóval könnyebb a dolgod. Sőt gyakran olyan frizurát készíthetsz magadnak ilyen hosszból, ami csak rövid hajból lehet igazán látványosan elkészíteni. Mutatok is neked egyet!

Trükkös szárítás

1/6 Trükkös szárítás

Akár göndör, hullámos, vagy egyenes a hajad, ehhez a frizurához érdemes kicsit beszárítanod, vagy legalábbis hajtőemelővel kezelned a tincseidet.

Ez különösen fontos akkor, ha már eleve a dúsabb hatásért vágattal rövidebb, lépcsőzetes frizurát.

A szokásos formázáson annyit változtass, hogy hátrafelé fésülve szárítsd meg a tincseidet, és ezúttal dobd fel a frizurádat egy érdekes választékkal.

(Persze, ha egyébként is így szoktad, akkor szerencséd van, az első lépéssel a megszokott módon készülhetsz el.)

Csavarj egyet rajta!

2/6 Csavarj egyet rajta!

Bár a fonatoknak most nagyon nagy divatja van, valljuk be, nem mindenki tudja elsajátítani ezeket a nem feltétlenül bonyolult, de némi kézügyességet igénylő technikákat.

Ha te is ebben a cipőben jársz, most megnyugodhatsz, ugyanis ehhez a frizurához csupán csavarnod kell a hajszálaidat.

Először jobb, majd baloldalon válassz le egy-egy kisebb tincset (ha van frufrud, hagyd ki ebből a lépésből), majd fentről lefelé irányuló mozdulatokkal gyengéden, de határozottan tekerj össze egy-egy tincset.

Fontos, hogy ahogy haladsz hátrafelé, mindig vegyél hozzá néhány szálat a tincshez, tehát a csavarós technikával utánozd le a hagyományos parkettafonást.

Tűzd el a tincset

3/6 Tűzd el a tincset

Miután csavartál néhányat a kiválasztott tincsen, át kell vezetned a szálakat a fejed hátsó részére.

Ennél a lépésnél fontos, hogy ne lefelé tűzd meg a hajadat a hullámcsat segítségével, hanem inkább vízszintesen és befelé haladj.

Ez azért lényeges, mert csak így tudod szépen kiemelni és letűzni a megemelt hajtöveket, amik a fej hátsó részén látványosan kiadják majd a dús, szinte kontyszerű hatást.

Mindkét oldalon járj el ugyanígy, és ügyelj rá, hogy a hullámcsatok sehol se látszódjanak ki.

Formázz és tupírozz

4/6 Formázz és tupírozz

Már csak a végső simítások maradtak, hiszen nincs is más dolgod, minthogy az alul kimaradt hajréteget kiemeld.

Ehhez fogj egy stil, vagy bármilyen sűrű fogú fésűt, és gyengéden tupírozd meg a szálakat, majd átfésülés után az egész frizurát rögzítsd hajlakkal.

 

Csillogó és tartós

5/6 Csillogó és tartós

Én ehhez a lépéshez Schwsrzkopf OSIS Elastic hajlakkot használtam.

A fixálásról pedig neked sem érdemes lemondanod, hiszen bármennyire is jól tűzted le a tincseket, a rövid szálak még az átlagosnál is sokkal könnyebben kicsúsznak a helyükről, ha nem biztosítod a tartásukat lakkal.

Az elkészült frizurád így máris tökéletes, de ha az esemény megengedi, a letűzés mentén akár egy szép virággal is kiemelheted.

 

 

Muzsik Fodrászat

6/6 Muzsik Fodrászat

Ha nem csak olvasni szeretnéd fodrász szakértőnk cikkeit, de örülnél, ha személyes tanácsokkal is ellátna és ő maga venné kezelésbe a frizurádat, akkor jelentkezz be hozzá a Muzsik Szalonba! :)

 

Muzsik Fodrászat Facebook

Személyes és telefonos bejelentkezés: 

Budapest, Bécsi út 92.

(1) 367 4860

www.muzsik.eu