Lépésről lépésre: Bájos, alkalmi feltűzés rövid hajból

Muzsik Edina
Írta: ,

Még az egészen rövid frizurát is feldobhatod néhány apró trükkel, de a fülig, vállig érő fazonokkal már jóval könnyebb a dolgod. Sőt gyakran olyan frizurát készíthetsz magadnak ilyen hosszból, ami csak rövid hajból lehet igazán látványosan elkészíteni. Mutatok is neked egyet!

Trükkös szárítás

Akár göndör, hullámos, vagy egyenes a hajad, ehhez a frizurához érdemes kicsit beszárítanod, vagy legalábbis hajtőemelővel kezelned a tincseidet.

Ez különösen fontos akkor, ha már eleve a dúsabb hatásért vágattal rövidebb, lépcsőzetes frizurát.

A szokásos formázáson annyit változtass, hogy hátrafelé fésülve szárítsd meg a tincseidet, és ezúttal dobd fel a frizurádat egy érdekes választékkal.

(Persze, ha egyébként is így szoktad, akkor szerencséd van, az első lépéssel a megszokott módon készülhetsz el.)

Csavarj egyet rajta!

Bár a fonatoknak most nagyon nagy divatja van, valljuk be, nem mindenki tudja elsajátítani ezeket a nem feltétlenül bonyolult, de némi kézügyességet igénylő technikákat.

Ha te is ebben a cipőben jársz, most megnyugodhatsz, ugyanis ehhez a frizurához csupán csavarnod kell a hajszálaidat.

Először jobb, majd baloldalon válassz le egy-egy kisebb tincset (ha van frufrud, hagyd ki ebből a lépésből), majd fentről lefelé irányuló mozdulatokkal gyengéden, de határozottan tekerj össze egy-egy tincset.

Fontos, hogy ahogy haladsz hátrafelé, mindig vegyél hozzá néhány szálat a tincshez, tehát a csavarós technikával utánozd le a hagyományos parkettafonást.