5 fontos lépés: megtaníthatod a hajadnak, hogy ne zsírosodjon

Kovács Andrea
Írta: ,
5 fontos lépés: megtaníthatod a hajadnak, hogy ne zsírosodjon

Ha gyönyörű, dús, erős hajad van, ami szinte magát tisztítja, és nem kell olyan apróságokkal foglalkoznod, mint a zsírosodás elleni praktikák, akkor először is: irigylünk, másodszor: ne olvass tovább, mert ez a cikk nem neked készült. Ha azonban a hozzánk hasonló maradék 99%-hoz tartozol, segítünk, hogy kicsit kevesebbet kelljen szenvedned a folyton lelapuló és élettelen loknikkal! Adunk néhány tippet, hogyan szoktathatod hozzá a hajadat, hogy ne zsírosodjon annyira, és ehhez még mindennapos hajmosásra sem lesz szükséged.

Az almaecet jó barátod Kép forrása: stylesweekly.com

Ahhoz, hogy hozzászoktasd a hajadat, hogy nincs mindennap megmosva (ez ugyanis nagyon káros neki, mert a fejbőröd természetes védekezőképességét megöli, és így könnyebben zsírosodik a hajtöved), maximum három naponta szabad samponoznod. Ha azonban úgy érzed, hogy nagyon ápolatlan a hajad, használj almaecetet!

Vizezd be a hajadat, majd a tövektől indulva önts rá némi ecetet, hagyd rajta pár percig, majd mosd le. Ez visszaadja a tincseid fényét, és egy kis energiát is ad a megfáradt hajadnak, ráadásul filléres praktika.

Balzsamozz először! Kép forrása: shopstyle.com

Igen, eddig az volt az aranyszabály, hogy először sampon, aztán balzsam, de ha nem szeretnéd, hogy lelapuljon és könnyen zsírosodjon a hajad, ezt a sorrendet érdemes megfordítani! Ezentúl is csak a hajvégeidet kend be balzsammal, hiszen a hajtöveket ez is zsírosítja, de kivételesen ezt használd először, és csak utána samponozz – lehetőleg kétszer.

Így a hajvégeid puhák maradnak, viszont a tincseken maradt balzsam súlya nem húzza le a hajkoronádat, és sokkal tisztábbnak is érzed majd, mintha a szokásos sorrendet alkalmaztad volna.

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató