10 kreatív fonott frizura, amit el tudsz készíteni magadnak

Írta: ,

A hajfonatok reneszánszukat élik, mi pedig örülünk ennek, mert nem csak szép, praktikus viseletről van szó, ami a mindennapi tevékenységekben sem akadályoz. Mutatunk néhányat, ami nekünk gyorsan a kedvencünkké vált.

1/10 Oldalt fonott tincs

Az oldalt fonott tincs kicsit az alányírt frizurára emlékeztet, mégsem kell érte beleborotválnod a hajadba, viszont sokkal vagányabb, mint amit első blikkre a hajfonatokról gondolnánk.

2/10 Laza hajfonat

A nagyon lazán, hanyagul összefont haj most szintén divatos, ráadásul a hajhagymáidat sem húzza, így nem is tesz kárt a fürtjeidben.

3/10 Fejtetőn fonott

Ha a fejtetőn, középen fonsz hátrafelé egy sávot a hajadból, azzal nagyon menő, vagány hatást érhetsz el – kicsit olyan, mint ahogy a viking harcosok viselhették a hajukat, és mégis szuper nőies.

Kell ennél több?

Lófarok fonott tinccsel Kép forrása: seventeen.com

4/10 Lófarok fonott tinccsel

Egy sima lófarkat is feldobhatsz azzal, ha egy fonatot is hozzáfogsz.

Máris izgalmasabbnak tűnik, és alig pár perc elkészíteni!

Oldalsó francia fonat Kép forrása: postris.com

5/10 Oldalsó francia fonat

Ha oldalirányba készítesz francia fonást, a fonat végét pedig körbe tekered a hajgumin, akkor ugyanannak a frizurának egy sokkal elegánsabb változatát készítheted el.

Rövidből is Kép forrása: fashionisers.com

6/10 Rövidből is

Rövid hajból is készíthetsz fonatokat, a két, hátrafogott tincs jópofa és strapabíró, így tökéletes például egy hétvégi kiruccanásra, ha jól szeretnél kinézni, de nem szeretnél minden nap a frizuráddal bajlódni.

Félig kiengedett fonottan Kép forrása: himisspuff.com

7/10 Félig kiengedett fonottan

A hátul összefogott két kis fonat szemből is jól néz ki, mert a hajad így szép keretet ad az arcodnak anélkül, hogy a tincsek belelógnának, és eltakarnák.

Lazított hajfonat Kép forrása: neimanmarcus.com

8/10 Lazított hajfonat

Minden egyes fonás után egy hajgumi, majd a tincsek kilazítása következik.

Ilyen egyszerű elkészíteni ezt a frizurát!

Fonott hajkoszorú Kép forrása: coisasdediva.com.br

9/10 Fonott hajkoszorú

Egy széles fonat, amit koszorúként fonsz a fejed köré, már önmagában is nagyon elegáns lehet, de néhány kisebb fonattal tovább bolondíthatod az összhatást.

Fonott korona Kép forrása: people.com

10/10 Fonott korona

Természetesen a fejtetőn körbetekert fonat is még mindig divatos, de ennek már nem kell precízen kivitelezett műalkotásnak lennie: a lazább fonatok és az arcba hulló kis tincsek teszik trendivé ezt a frizurát.