5+1 fonott és csavart frizura – Elkápráztatóak!

Szabó Erzsébet
Írta: ,
5+1 fonott és csavart frizura – Elkápráztatóak!

Kétbalkezesek figyelem! Ezeket a frizurákat még azok is el tudják készíteni, akik nem túl tehetségesek a hajszobrászatban. Nem csupán azért, mert igazán egyszerűek, hanem azért is, mert manapság a kócos hatás az egyik legközkedveltebb irányvonal.

Íme, itt az újabb bizonyíték arra, hogy a fonatok nem nehezek, akkor sem, ha igazán különlegesnek hatnak.

Annak érdekében, hogy ez a frizura valóban látványos legyen, meglehetősen hosszú hajra és alaposan megnövesztett frufrura lesz szükségünk.

Középen válasszuk el a hajunkat, majd mindkét oldalon fogjunk össze egy-egy középméretű tincset, megközelítőleg tíz centire a frufrunktól.

Fonjuk össze a szálakat, alul pedig rögzítsük hajgumival. A szabadon hagyott frufrut mindkét oldalról vezessük fejünk hátsó részére.

Határozottan fogjuk össze őket, és a hossz érdekében fejünk hátsó részéről vegyünk hozzájuk néhány extra tincset. Készítsük el a harmadik fonatot, és már el is készültünk az igazán fiatalos, hippi frizurával.

Ez a frizura még egyszerűbb, mint az előző, egyszerűen nem lehet elrontani. Fogjuk össze jó magasan, a fejtetőnkön a hajunkat, rögzítsük erős hajgumival.

Kicsit lazítsuk meg a szálakat annak érdekében, hogy sokkal természetesebbnek tűnjön a frizuránk, de ügyeljünk rá, hogy a lófarok ne engedjen feszességéből.

Az összefogott szálakat válasszuk két részre, majd ismételten kezdjük el a tincseket külön-külön összetekerni.

Miután mindkét tincsen végigértünk, keresztező mozdulatokkal engedjük, hogy a szálak egymásba fonódjanak. A hajgumival történő rögzítés után máris megkaptuk a különleges, csavart frizurát.

A tartósság érdekében használjunk hajlakkot, amivel gyengéden végigsimíthatjuk az esetlegesen kilógó szálakat.