5+1 fonott és csavart frizura - Eszméletlenek!

Szabó Erzsébet
Írta: ,
5+1 fonott és csavart frizura - Eszméletlenek!

Kétbalkezesek figyelem! Ezeket a frizurákat még azok is el tudják készíteni, akik nem túl tehetségesek a hajszobrászatban. Nem csupán azért, mert igazán egyszerűek, hanem azért is, mert manapság a kócos hatás az egyik legközkedveltebb irányvonal.

Az alábbi, egyszerű konty elkészítése tényleg nem okozhat nehézséget, a végeredmény mégis olyan látványt nyújt, ami akár egy estélyen is megállná a helyét.

Hajunk felső harmadát (nagyobb hajtömeggel rendelkezők a felét) válasszuk le, majd tupír fésű segítségével adjunk neki látványosabb volument. Ha elkészültünk, hátul, fejtetőnk közepén tűzzük le.


Szakértőnktől: Két frizura lépésről lépésre, amitől dúsabbnak tűnik a hajad


Az alul szabadon hagyott szálakat válasszuk két részre, majd teljesen hagyományos módon mindkét tincset fonjuk be. Ezt követően a jobb tincset balra, a balt pedig jobbra fogjuk át, és a fültövünk mögé rejtve (vagy hosszabb haj esetén lejjebb) tűzzük el.

Ha túl lazának érezzük a frizurát, használhatunk néhány extra hullámcsatot, de ügyeljünk a gondos elrejtésre.

Extrémebb vizekre evezünk, legalábbis, ami a látványt illeti, a kivitelezés továbbra is rendkívül egyszerű.

Válasszuk el a hajunkat, majd a fejtetőnk közepén fogjunk meg egy nagyobb, oldalra eső tincset.

Ezt a hagyományos módon fonjuk be, egészen a fülünkig, majd lazítsuk meg annyira, hogy kócos hatást érjünk el.

Válasszunk le egy újabb, jóval kisebb tincset közvetlenül az arcunk vonalából, majd szintén fonjuk be addig, ameddig a másik tincs ér.

Fogjuk össze alul lófarokba a két fonatot és a hajunk többi részét, ha tovább haladtunk a fonással, ennél a pontnál bontsuk szét teljesen a frizurát. Ismét hármas fonás következik, de most már az összes szálat bele kell vonnunk az utolsó lépésbe.

Rögzítés után meglazíthatjuk a tincseket, de akár feszesen is hagyhatjuk, oldalra, hátra is irányíthatjuk.