6 tipp, hogy a festett haj még tovább ragyogjon

Sándor Alexandra
Írta: ,

A fodrászszalonból kilépve millió dolláros bébinek érzed magad a frissen festett tincseiddel, és szeretnéd, hogy a tökéletes árnyalat még tartósabb legyen? Összegyűjtöttük a legegyszerűbb, mégis leghatásosabb ötleteket, hogy tudatosan cselekedhess az ügy érdekében!

Ne mosd túl gyakran!

Festés után legalább huszonnégy órát érdemes várnod az első mosással – ha azonban a fürtjeid ennél jóval tovább bírják, akár egy hétre is kitolhatod az időtartamot.

A legfontosabb, hogy lehetőleg utána se samponozz gyakrabban, mint háromnaponta, hiszen ezzel ártasz a legjobban a szín tartósságának.

Amennyiben nem zsíros a hajad, akár azt is megteheted, hogy olykor elhagyod a sampont, és a nedvesítés után rögtön balzsamozol.

Ügyelj rá, hogy a mosás során az ujjbegyeiddel alaposan tisztítsd meg a fejbőrödet, és az öblítés ne tartson sokkal tovább az utolsó habmaradványok eltüntetésénél!

Ha ugyanis sokáig álldogálsz a zuhany alatt, hamar búcsút inthetsz az álomárnyalatnak.

Válassz sampont okosan!

Korántsem mindegy, milyen samponra voksolsz a festett hajad ápolásához.

Lehet, hogy csábít a legolcsóbb vagy éppen a legkönnyebben elérhető alternatíva, a sörényednek azonban különleges igényei vannak.

Figyelj rá, hogy mindenképpen festett tincsekre való készítményt vásárolj, amiben lehetőleg nincs szulfát vagy szilikon!

Előbbi ugyanis fakíthatja a színedet, utóbbi pedig hosszú távon roncsolhatja a tincseket.

A természetes olajok és a provitaminok segítenek benne, hogy az árnyalaton kívül a szálak egészségét is megőrizhesd.