Ezt edd, ha erős, hosszú hajat szeretnél

Nagy Niki
Írta: , Frissítve:
Ezt edd, ha erős, hosszú hajat szeretnél

Kép forrása: unsplash

Az ápolt, erős haj nemcsak a hajformázáson és a loknikra kent termékeken múlik. Mint minden, a hajápolás is elsősorban belülről fakad, ha nem vagy egészséges, nem eszel jól és nem iszol eleget, akkor hiába próbálod életre kelteni a szenvedő fürtjeidet. Az alábbi ételek segítenek abban, hogy dúsabb és egészségesebb lehessen a hajkoronád.

Magvak Kép forrása: unsplash

Az egészséges zsírokat és vitaminokat tartalmazó magfélék nemcsak az izmaidat és a szívedet tartják formában: egy 2015-ös, a Journal of Cosmetic Dermatology tudományos folyóiratban megjelent tanulmány szerint az omega-3 és omega-6 zsírok segítenek megakadályozni a hajhullást, és erősítik a haj szerkezetét.

A magvak, csakúgy, mint például a kókuszolaj is, természetes hidratálók, a fejbőrt is egészségessé teszik, ami kihat a hajhagymákra, majd az egész hajra is.

 

Zsíros halak Kép forrása: unsplash

Az olyan diéták, amelyek hirtelen kalóriamegvonással, valamint fehérje- és zsírszegény étrenddel járnak, általában magukkal hozzák a hajhullást is – de ha azt nem, akkor a fénytelen, zsíros, lelapuló hajkoronát biztosan.

A zsíros halak, mint a lazac, a hering, a szardínia vagy a tonhal, a fehérje mellett bőven tartalmaznak omega-3 zsírforrást is, amelynek az előnyeiről az előző pontban írtunk.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!